Z-Kütüphane’ye destek

Güncelleme Tarihi:

Z-Kütüphane’ye destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:22

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Kartal, Türkiye'deki göçmenlerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmaları konusunda karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaya gayret edeceklerini söyledi.     

Mültecilerin yeni bir ülkede yabancı bir kültür ve dil ortamında, büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kütüphaneler, mültecilerin hayatını kolaylaştırmak için çok dilli materyal sağlama hizmeti sunmasının yanı sıra mültecilerin yaşadıkları şehrin insanlarıyla iletişim kurmalarına ve yeni ortamlarını tanımalarına katkıda bulunabilir. Bu aşamada kütüphaneciler olarak bize düşen görev, özellikle halk kütüphanelerimiz aracılığıyla Türk ve mülteci gençleri bir araya getirerek, kültürel entegrasyona katkı sağlayabiliriz. Günümüz kütüphaneleri, temel işlevlerinin yanı sıra farklı şekillerde de toplumlarını destekliyor. Kütüphaneler konfor, güvenlik ve uzlaşma mekanları olarak insanlar için umut yerleri olabilirler."     

Haberin Devamı

Okul kütüphanelerine de değinen Kartal, "Yıllardır okul kütüphanelerinin yokluğundan yakındığımız bir süreçte Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendisine bağlı okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını destekliyoruz" diye konuştu.     

En çok ödünç alınan kitaplar     

Kartal, üniversite kütüphanelerinden aldıkları istatistiklerine göre, Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" ve Jeff Kinney'in "Saftirik Greg'in Günlüğü" adlı kitapların, 2015'de en çok ödünç alınan kitaplar olduğunu söyledi.     

Konuşmaların ardından, Manisa İl Halk ve Diyarbakır Ergani İlçe kütüphanelerine "En iyi halk kütüphanesi", Diyarbakır ve Bilecik halk kütüphanelerine "Teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane", Gebze İlçe Halk Kütüphanesi'ne "En yenilikçi kütüphane" ödülleri verildi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!