Yurtdışında lisansüstü eğitim için belge teslimi 14-26 Ocak’ta

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında lisansüstü eğitim için belge teslimi 14-26 Ocak’ta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 10:32

Yurtdışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri ardından belgelerini 14-26 Ocak tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edebilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, yurtdışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencilerden kurum kontenjanlarına yerleşmeye hak kazananlar gerekli belgelerini 14 – 26 Ocak tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’ne gönderebilecek. Belgelerini belirtilen süre içinde ulaştırmayanlar haklarını kaybedebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin belge teslimi işlemleri 14-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak. EK 1’de belirtilen belgelerin elden veya posta (iadeli taahhütlü) / kargo yolu ile en geç 26 Ocak tarihi mesai saati bitimine (18.00) kadar, " Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlık Merkez Bina 6.Kat C Blok 06648 Bakanlıklar/Ankara" adresine eksiksiz olarak ulaştırılması gerekiyor. Belgeleri belirtilen süre içerisinde ulaştırmayan öğrenciler, bu yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedecek. Süre hesaplamasında Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak olup süresi geçtikten sonra ulaşan evraklar kesinlikle işleme alınmayacak.

Haberin Devamı

REBUS’taki (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi - http://rebus.meb.gov.tr) kişisel sayfalardan temin edilecek yüklenme ve kefalet senedi 2014 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu - Tercih Tablosundaki Adına Öğrenim Görülecek Kurumlar, Yurtdışında Öğrenim Görülecek Alanlar ve Öğrenim Görülebilecek Ülkeler sütunları ile EK 2’de belirtilen miktarlar dikkate alınarak düzenlenecek. Yerleşmeye hak kazanılan kurum, alan ve öğrenim görülebilecek ülkelere uygun olarak düzenlenmeyen senetler kesinlikle işleme alınmayacak. Ülkelere göre ödenen aylık burs miktarları bilgi amaçlı olarak EK 5’te belirtildi.”

Eke ulaşmak için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!