YÖK'ten uygulamalı eğitim ve staja kolaylık

Güncelleme Tarihi:

YÖKten uygulamalı eğitim ve staja kolaylık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 14:23

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "2019-2020 bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresinin, uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi şeklinde yükseköğretim kurumları tarafından tamamlatılabilmesine karar verildi" dedi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerin eksik kalan sektördeki uygulama eğitimlerinin üniversiteler tarafından uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi şeklinde tamamlatılabilmesine karar verildiğini söyledi. Saraç, Twitter'den yaptığı açıklamada, ‘Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü’ Projesi kapsamında, bazı lisans programlarında yedi dönem, önlisans programlarında ise üç dönem dersliklerde, bir dönem de ilgili sektörün işletmelerinde verilmek üzere uygulamalı eğitim modelinin gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu yıl bahar döneminde, salgın nedeniyle örgün eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildiğini belirten Saraç, diğer taraftan pek çok işletmenin faaliyetlerine ara vererek, esnek veya kısmi zamanlı çalışmaya başladığı, dolayısıyla işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Yükseköğretim kurumlarında, ‘7+1’ ve ‘3+1’ eğitim modelinin uygulandığı programlarda, öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıklarını anlatan Saraç, şunları söyledi:
"2019-2020 bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresinin, uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi şeklinde yükseköğretim kurumları tarafından tamamlatılabilmesine karar verildi. YÖK olarak, küresel salgın döneminde, yükseköğretimin bütün imkânlarını kullanarak, eş zamanlı farklı uygulamaları devreye sokmaya ve mümkün olduğunca en az mağduriyetle bu süreci yönetmeye çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!