YÖK, Ortadoğu’nun akademik mirası için çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

YÖK, Ortadoğu’nun akademik mirası için çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 13:46

YÖK’ün geçen hafta duyurduğu ‘Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi’nin ilk paneli New York'ta yapıldı. Ortadoğu’daki akademik mirası korumak için başlatılan proje kapsamında, Türk yetkililer New York Başkonsolosu Alper Aktaş, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, ABD’deki akademisyenler ve öğrencilerle buluştu.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ortadoğu'da harap olan bilim merkezlerini ve sekteye uğrayan akademik hayatları ortaya koymak, uluslararası farkındalığı arttırmak üzere hazırlanan Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi’nin ilk paneli New York’ta yapıldı.

Proje kapsamında New York'a giden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Zeliha Koçak Tufan ile panelistler Prof. Dr. Umran İnan ve Prof. Dr. Fuat Keyman, panel öncesinde New York Başkonsolosu Alper Aktaş ve BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Proje ekibi ayrıca New York ve çevresinde okuyan Türk öğrencilerle de bir toplantı gerçekleştirdi. Proje hakkında bilgi alan öğrenciler, hem YÖK tarafından başlatılan bu uluslararası projeden hem de alanlarında tanınmış Türk bilim insanları ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

MÜLTECİLERİN EĞİTİMİ İÇİN YAPILAN PROJELER ANLATILDI
Prof. Dr. Umran İnan Stanford Üniversitesi’nde, Prof.Dr. Fuat Keyman Harvard Üniversitesi’nde Prof. Dr. Nihat Berker ise MIT'de uzun yıllar öğretim üyeliği yapmışlardı. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan proje ekibi daha sonra State University of New York yetkilileriyle de bir toplantı gerçekleştirdi.

Proje kapsamındaki ilk etkinlik olan ‘New York Paneli’nde, Türkiye'nin mültecilerin eğitimlerine devam edebilmesi için yaptığı projelerden bahsedilerek, YÖK ve Türk üniversitelerinin iyi uygulama örnekleri anlatıldı.

Panele katılan Amerikalı akademisyenlerce de projenin bu konuda önemli bir farkındalık oluşturacağı belirtilerek, Türkiye'nin mülteciler için yaptıklarının uluslararası kamuoyunca yeterince onure edilmediği ve arzu edilen seviyede desteklenmediği de vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME!