YÖK Atlas'ı 20 milyondan fazla kişi kullandı

Güncelleme Tarihi:

YÖK Atlası 20 milyondan fazla kişi kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2019 12:02

YÖK tarafından, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas'tan bu tercih döneminde 2 milyon 669 bin; bugüne kadar ise 20 milyon 94 bin kişi faydalandı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana 20 milyonu aşkın kişi tarafından kullanıldı. Programa, bu yılın üniversite tercih döneminde 2 milyon 669 bin tekil kullanıcı erişim sağladı.

YÖK tarafından üniversite ve bölüm tercihi yapacaklara yol göstermesi amacıyla 10 Mart 2016'da ‘https://yokatlas.yok.gov.tr’ internet adresinden hizmete sunulan YÖK Atlas, hem adaylar hem de rehberlik hizmeti veren eğitimciler tarafından yoğun şekilde kullanıldı. Adayları rehber öğretmen gibi yönlendiren YÖK Atlas'tan, bugüne kadar 20 milyon 94 bin kişi faydalandı.

YKS TERCİH DÖNEMİNDE 2.6 MİLYON KİŞİ KULLANDI
İlk hizmete sunulduğu 2016'daki üniversite tercih döneminde 940 bin kişinin faydalandığı YÖK Atlas'ın kullanım sayısı her yıl arttı. YÖK Atlas, 2017 tercih döneminde 1 milyon 384 bin kişi tarafından kullanılırken, 2018'de bu sayı 1 milyon 963 bin oldu. Bu yıl, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığı 17 Temmuz'dan, tercihlerin sona erdiği 29 Temmuz'a kadar geçen sürede YÖK Atlas, 2 milyon 669 bin tekil kullanıcı sayısına ulaştı. YÖK Atlas'ın, eylülde tamamlanacak ek yerleştirme döneminin sonuna kadar 2.9 milyon kişi tarafından kullanılması bekleniyor.

Haberin Devamı

EN FAZLA MOBİL ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPILDI
Sistemi kullananların yüzde 38'i YÖK Atlas'a bilgisayar üzerinden ulaşırken, yüzde 62'si cep telefonu veya tabletten giriş yaptı. Kullanıcıların yüzde 23.7'si İstanbul, yüzde 15.9'u Ankara, yüzde 7.7'si İzmir, yüzde 6.2'si Adana, yüzde 4.1'i Bursa, yüzde 3.7'si Antalya, yüzde 3.6'sı da Gaziantep'ten sisteme ulaştı.

ADAYLAR ORTALAMA 8 BÖLÜM İNCELEDİ
İstatistiklere göre, tercih dönemi boyunca sistemi ortalama 3'er kez kullanan adaylar, her kullanımda sitede ortalama 7 dakika 40 saniye zaman geçirdi ve sekiz farklı bölümü inceledi.

LİSANSTA İLGİ HUKUKTA
Bu yıl lisans düzeyinde tercih yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında sırasıyla en çok hukuk, tıp ve diş hekimliği bölümlerini inceledi. Bu alanları, hemşirelik, bilgisayar mühendisliği, psikoloji, beslenme ve diyetetik, eczacılık, sınıf öğretmenliği ile gastronomi ve mutfak sanatları izledi. Geçen yıl en çok ziyaret edilen 30 lisans bölümü arasında yer alan inşaat mühendisliği, işletme, Türk dili ve edebiyatı, iktisat, tarih, uluslararası ilişkiler, İngiliz dili ve edebiyatı, siyaset bilimi ve kamu yönetimi ile moleküler biyoloji ve genetik bölümleri bu yıl listeye giremedi.

Haberin Devamı

EN ÇOK İLGİ GÖSTERİLEN ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ
Önlisans adaylarının en çok ilgi gösterdiği bölümler ise sırasıyla ilk ve acil yardım, anestezi ve bilgisayar programcılığı oldu. Bu bölümleri, sırasıyla sivil havacılık kabin hizmetleri, tıbbi laboratuvar teknikleri, adalet, ağız ve diş sağlığı, tıbbi görüntüleme teknikleri, fizyoterapi ile ameliyathane hizmetleri izledi. Geçen yıl en çok ziyaret edilen 30 önlisans bölümü arasında yer alan inşaat teknolojisi, iş sağlığı ve güvenliği, optisyenlik, harita ve kadastro ile muhasebe ve vergi uygulamaları bu yıl listede yer almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!