YKS maratonu tamamlandı... Son oturum YDT de bitti

Güncelleme Tarihi:

YKS maratonu tamamlandı... Son oturum YDT de bitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 15:44

YKS’nin üçüncü ve son oturumu olan YDT tamamlandı. Saat 15.45’te başlayan sınav, 17.45’te sona erdi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) sona erdi. Böylece ilk YKS maratonu da tamamlandı. 31 bin 453 kişinin başvurduğu YDT’de adaylar 120 dakikada 80 soru cevapladı. Sınav saat 15.45’de başladı, 17.45’de bitti.

YDT’ye Marmara Üniversitesi’nde katılan öğrenciler, diğer oturumlarda matematik testinde zorlandıklarını söyledi. Öğrencilerin yorumları şöyle: 

Mert Öztürk: TYT sınavım iyi geçti. Kimya ezbere, biyoloji yoruma dayalıydı. Fizik de çok zor değildi. Türkçe soruları uzundu. Matematikte alışık olmadığımız sorular çıktı. YDT’ye İngilizce’den katılıyorum.

Zeynep Gülşen: Sözel alandan sınavlara katıldım. Matematik testinde zorlandım. 

UZUN METİNLER VARDI
Öğrenciler, YDT’yle ilgili şu yorumları yaptı:

Haberin Devamı

Ece Cangökçe: Maraton bitti, çok mutluyum, stres bitti.  TYT soruları zordu ve uzundu, süre yetmedi. AYT’de süre yetti, matematik yine zordu. Tarih testinde de zor sorular vardı. Felsefe bilgiye dayalıydı. Tarih ve matematik belirleyici olacak. Yabancı dil sınavı ise genel olarak güzeldi. Bazı sorular çok zordu, uzun metinler çıktı. Anlayamadığım paragraf vardı.

Mete Seyhan: Süreç bittiği için rahatladım. Şu an stresim yok. Mutluyum. Konservatuvar eğitimi almak istiyorum. Barajı geçmek için TYT’ye katıldım. Yabancı dil sınavına ise tercümanlık için girdim. Sınav zordu, çalışmama rağmen bilmediğim kelimeler vardı. Genel olarak kullanılan dil ağırdı. Küresel ısınma, balinaların yaşam alanlarıyla ilgili sorular çıktı.

 

BAKMADAN GEÇME!