YKS ÅŸampiyonları hangi okulları seçti

Güncelleme Tarihi:

YKS şampiyonları hangi okulları seçti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2020 10:23

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) 500 tam puan alan öğrenciler yani Türkiye'nin sınav şampiyonları hedefledikleri üniversitelere yerleşti. Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) beş, Alan Yeterlilik Testleri'nden (AYT) sayısalda üç, sözelde bir, eşit ağırlıkta bir, dilde beş olmak üzere toplam 15 aday 500 puan almıştı. TYT birincileri Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir'den; AYT birincilerinde sözel İzmir, eşit ağırlık Osmaniye, sayısal İstanbul, İzmir, Malatya; yabancı dilde dört aday İstanbul bir aday Niğde'den çıktı. Kimisi çocukluk hayali olan bölüme girdi, kimiyse son anda karar verdi. İşte birincilerin yerleştikleri üniversiteler ve bölümler.

Haberin Devamı

YKS şampiyonları hangi okulları seçti

ROBOTİK ALANINDA ÇALIŞMAYI PLANLIYORUM

Esad Yusuf Atik (AYT sayısal birincisi): Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldum. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleştim. İstediğim, hedeflediğim bir alandı. Bilgisayar mühendisliğini 8'inci sınıftan beri düşünüyordum. Lise sonda da Boğaziçi'ni istediğime karar verdim. Şu anda bir start up'ımız var. e-Ticaret depolarında çalışmak üzere robotlar üretiyoruz. Robotik alanında, yazılım alanında kendi kurduğum şirkette çalışmayı planlıyorum. Sınava hazırlanırken kendimi fazla yormadan, denemelerde eksiklikleri görüp, eksik konulara odaklanarak çalıştım. Moral ve motivasyonumu yükseltmek için sosyal aktivitelere önem verdim. Sınava hazırlanacaklara şunu söylemek istiyorum, ‘hızlı yanan erken söner. Çok abartmasınlar. Eksik konularını belirlemek çok büyük bir avantaj. Bu şekilde çalışsınlar.’

Haberin Devamı

YKS şampiyonları hangi okulları seçti

Ä°LK TERCÄ°HÄ°ME YERLEÅžTÄ°M

Gürkan İnal (TYT birincisi): Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleştim. İlk tercihimdi, hedeflediğim bir alandı. Öncesinde düşünüyordum ama tam karar vermemiştim. Sınavdan sonra karar verdim. Sıralamalar açıklandıktan sonra da burası olur gibi geliyordu. İleride büyük ihtimalle yazılım firmasında çalışabilirim ya da kendi şirketimi kurabilirim. Düzenli olarak çalıştım ve sonunda oldu. En sonlara doğru deneme çözdüm. Başlarda çalışarak ilerledim. Gelecek yıl sınava gireceklere başarılar diliyorum. Biraz zor olacak tabii pandemi sürecinde sınava hazırlanmak. Psikolojik olarak zorlanabilirler. Ama morallerini bozmadan, olabildiğince sakin ve kararlı bir şekilde sınava odaklanarak çalışmalarını öneririm.

DÜNYADA DEĞİŞİKLİK YAPMAK İSTİYORUM

Alara Apa (YDT birincisi): Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Sınava Acıbadem Doğa Koleji öğrencisi olarak hazırlandım. Çocukluğumdan beri okumak istediğim alan tıptı. Acıbadem Üniversitesi’ni teknolojik imkanları nedeniyle tercih ettim. Tercihimi yaparken sıralamamda yer alacak tüm tıp fakültelerini gezdim. Böylece düşündüğüm okulları yerinde görmenin ayrıcalığını yaşadım. Tüm adaylara üniversite tercihlerini yaparken kampüsleri gezmelerini, fakültenin imkanlarını araştırmalarını öneririm. Akademisyen olarak dünyada tıp alanında değişiklik yapmak istiyorum. Bu alanda keşfedilmemiş birçok hastalığın tedavisi var. Genetik bilimiyle de ilgilendiğim için keşifler yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Â

YKS şampiyonları hangi okulları seçti

İNSANI DAHA İYİ TANIMAK İÇİN TIP OKUYACAĞIM

Hüseyin Kağan Özdemir (TYT Türkiye birincisi) : İnsanı en derin ayrıntılarıyla öğrenmek istediğim için tıp okumaya karar verdim. İnsan vücudu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Nevşehir Kardelen Koleji’ni bitirdim, tercihim TOBB Üniversitesi Tıp Fakültesi oldu. Düzenli çalışmak başarımdaki ana etkendi. Nelere ihtiyacım var ve hangi konularda eksik bilgim varsa farkındaydım. Hangi şehirde öğrenci olmak istediğimi biliyordum. Ankara, öğrencilik yapmak istediğim bir şehirdi. TOBB Üniversitesini gezdim ve hoşuma gitti. Bu nedenle TOBB üniversitenin tıp fakültesini seçtim. Adaylara, tercih yapmadan önce okumak istedikleri şehir hakkında fikirleri olmasını ve tercihte bulunacakları üniversiteleri önceden gezip görmelerini öneririm.

Haberin Devamı

NÖROPSİKOLOJİ ALANINDA AKADEMİSYEN OLACAĞIM

Halid Oğuz Serçe (TYT Birincisi) : Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü tercih ettim. Çünkü bu bölümün gelecek hedeflerimi karşıladığını düşünüyorum. Nöroloji ilgimi çeken bir alandı. Daha sonra araştırmalar yaparak psikiyatri bölümüne yönlendim. Ancak istediğim alanın ne olduğuna tam olarak uzun inceleme ve araştırmalarla varabildim. İnsanları seviyorum ve insan davranışları hakkında düşünmek ilgimi çekiyor. Bu nedenle bu bölümü tercih ettim. Kampüsü gezdim ama zaten ben kararımı önceden vermiştim.  Sınava pandemi döneminde deneme ağırlıklı çalıştım ve bolca soru çözdüm. Yapamadığım tüm soruları atlamadan öğretmenlerime sorarak eksiklerimi kapattım. Neye ihtiyacım varsa ona çalıştım. Dağılmadım. YKS’ye hazırlanırken ilk dönem test sorularına ağırlık verdim, daha sonra deneme çözme ve eksik kapatma gibi bir yöntem uyguladım.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!