YKS MARATONU BAŞLIYOR

Güncelleme Tarihi:

YKS MARATONU BAŞLIYOR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 08:38

Milyonlarca üniversite adayının beklediği gün geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün başlıyor. Milyonlarca aday bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için sınav salonlarında ter dökecek. Bugün ve yarın yapılacak oturumlarda sınav öncesi ve sınav sırasında yaşanacak tüm gelişmeleri sitemizden dakika dakika takip edebilirsiniz. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap gün boyunca sınav merkezlerinden gelişmeleri aktaracak. Sınav sonrası gelişmeler ve uzmanlardan sorulara ilişkin yorumlar da yine sitemizde olacak.

Haberin Devamı

Adayların üç oturum şeklinde gireceği YKS’nin  ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) bugün saat 10:15’te başlayacak. Yaklaşık 3 milyon 250 bin kişinin gireceği sınavın bu ilk oturumunda adaylar 40 Matematik, 40 Türkçe, 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji, 5 Felsefe, 5 Tarih, 5 Coğrafya ve 5 din kültürü olmak üzere 120 soruyla karşılaşacak. TYT 165 dakika yani 2 saat 45 dakika sürecek.

İstanbul’da TYT’ye 641 bin 851, Pazar günü yapılacak Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 393 bin 98 ve Yabancı Dil Testi’ne  39 bin 904 öğrenci girecek. Tüm illerde sınav sabahı öğrencilerin ve velilerin ulaşım sıkıntısı yaşamaması, geç kalmamaları için tedbirler alındı. Sınav merkezlerinin çevrelerinde de adayların sınav sırasında dikkatinin dağılmaması için önlemler alınıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!