Yeni YKS kontenjan ve tercih kılavuzu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Yeni YKS kontenjan ve tercih kılavuzu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2020 16:00

ÖSYM, YKS tercih ve kontenjan kılavuzunu yayınlandı. Adaylar 6-14 Ağustos tarihlerinde bu kılavuza göre tercih yapabilecek.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 21 Temmuz'da 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, adaylara ön bilgi vermek amacıyla internet sitesinde yayımlamıştı. Güncel Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar tercihlerini bu kılavuzu okuduktan sonra yapabilecek. ÖSYM daha önce ön kılavuzu açıklamıştı. Son kılavuzla ön kılavuz arasında kontenjanlar arası çok büyük farkın olmadığı görüldü. İlk açıklanan kılavuzda iki yıllık önlisans kontenjanları 494 bin 463 olarak verilmişti. Yeni kılavuzda bu sayının 494 bin 426 olduğu görüldü. Lisans kontenjanlarında ise ilk açıklanan kılavuzda 498 bin 990 kontenjan varken, yenisinde bu sayı 498 bin 977 oldu. Üniversite adayları tercih işlemlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapacak. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

KILAVUZU DİKKATLİ OKUYUN
Uzmanlar tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatlice incelemeleri konusunda uyarıyor. Kılavuzda yer alan tablolara dikkat edilmeli. Devlet ve vakıf üniversitesi ayrımına da dikkat edilmesi gereken bir başka konu. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini korumalı ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. ÖSYM yetkilileri, T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisinin sorumlu olacağını belirtiyor.

2020- YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!