YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2021 10:41

20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, sonuçların açıklandığını şöyle duyurdu: “20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 1 Ekim saat 10.30'dan itibaren öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 4-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

BAKMADAN GEÇME!