‘Yılın öğretmeni’ köy okulundan

Güncelleme Tarihi:

‘Yılın öğretmeni’ köy okulundan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2020 13:36

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler günü öncesinde yılın öğretmenini belirledi. Ozancık Köyü ortaokulunda görevli Ayşen Altınok yaptığı çalışmalarla takdir toplayarak yılın öğretmeni seçildi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sevgilisi olan sosyal bilgiler öğretmeni Ayşe Altınok okulunda farkındalık oluşturarak birçok ilke imza attı. “Köy okullarının hayatın tam olarak yaşandığı, öğrencilerle daha iç içe olabildiğiniz ve kısıtlı imkanlarla çok büyük şeyler başarabildiğiniz yerler olduğunu gösterdik” diyen Ayşen öğretmen, yaptıklarını şöyle anlattı:

‘Yılın öğretmeni’ köy okulundan

'KÖYE SİNEMA GETİRDİ
“14 yıldır Ortaköy ilçesinin köylerinde çalışıyorum. Öğretmenlik mesleğini yaparken, akademik hayatıma da devam ettim. Alanımda yüksek lisans ve doktora yaptım. Köy okullarını çok önemsiyorum. Daha önce hiç sinemaya gitmeyen öğrencilerim vardı. Onlar için sinemayı buraya getirdik. Burada birlikte mısır patlatıp, sinema günleri yapıyoruz. Öğrencilerimizin çok mutlu olduğunu gördük. Yine anneler ve veliler için çeşitli etkinliklerde yaptık.

Haberin Devamı

‘Yılın öğretmeni’ köy okulundan

OKUL RADYOSU VE KÜTÜPHANE KURDUK
Maniler, ninniler, kına türküleri gibi Ozancık ve çevresindeki köylerden esinlenerek bir halk kültürü çalışması yaptık. Okulumuzda bir kütüphanemiz yoktu. Bu dönemde yeni bir kütüphane kurduk. Şu an yeterli sayıda kitabımız olmasa da çeşitli kurum kuruluşlardan kitaplar topladık. Bu süreçte öğrencilerimiz uzaktan eğitim alırken, gelip okulumdaki kütüphaneden faydalanabiliyorlar. Bilim fuarları kapsamında okulumuzda bir Türkiye geneline internet üzerinden yayın yapan Ozancık radyosunu kurduk. Burada yalnızca bant yayını yapmıyoruz. Öğrencilerimiz canlı yayınlar yaparak, kendilerini ifade edebilme becerisini geliştiriyorlar. İletişimleri de oldukça güçlendi. Bir köyden tüm Türkiye’ye ulaşabileceklerinin farkına vardılar.

‘Yılın öğretmeni’ köy okulundan

Haberin Devamı

EN BÜYÜK DESTEKÇİM ANNELER VE EŞİM OLDU
Okullumuzda taşımalı eğitim veriliyor. Buraya beş köyden gelen 136 öğrencimiz var. Hem bir kadın hem de öğretmen olarak, bana burada kadınların çok büyük destekleri oldu. Kadınlarımız kız çocuklarına örnek olduğumu gördüler. Ayrıca birçok projede kız çocuklarına yer verdiğimiz için hem kızlarını okula devam ettirdiler hem de benim en büyük destekçim oldular. Ben de bir eğitimci ve bir çocuk annesi olarak kız çocuklarının eğitiminin önemli olduğunu düşünüyorum. Aile hayatımda ise eşimin de bir eğitimci olması benim bu projeleri hayata geçirmemde çok katkısı oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!