Yeni Zelanda bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelanda bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 18:11

Her ülkenin farklı bir bayrağı bulunduğunu söylemek mümkündür. Ülkelerin sahip oldukları bayrakların farklı anlamları bulunmaktadır. Özellikle bayrakların anlamlarını araştırmak isteyen kişiler tarafından oldukça fazla araştırılmaktadır. Yeni Zellanda bayrağının anlamını öğrenmek isteyebilirsiniz. Yeni Zelanda bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Yeni Zellanda bayrağı, koyu mavi bir zeminden oluşmaktadır. Bayrağın sol üst köşesinde ise dörtte birlik bir bölümünü kaplayacak bir kısmında mavi bir dikdörtgen daha bulunmaktadır. Küçük dikdörtgenin içerisinde ise Birleşik Krallık bayrağı yer almaktadır. Bayrağın diğer kısmında ise beyaz çerçeveye sahip beş adet kırmızı beş köşeli yıldız yer aldığını söylemek mümkündür.

YENİ ZELANDA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Günümüzde kullanılan Yeni Zellanda bayrağı, 1869 yılından itibaren kullanılmaktadır. Avustralya bayrağı ile olan benzerliği nedeniyle de son yıllarda Yeni Zellanda bayrağının değiştirilmesi ile ilgili tartışmalar söz konusudur. Yeni Zellanda bayrağında ülkenin İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olduğu simgeleyen bir amblem yer almaktadır. Yeni Zellanda, Güney Pasifik adalarının içerisinde yer alan bir ülke olarak bilinmektedir.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Yeni Zellanda bayrağının zemininde mavi renk bulunmaktadır. Etrafı beyaz çizgilerle kaplı kırmızı yıldızlar yer almaktadır. Sol üst köşede ise kırmızı, beyaz ve mavi renklerde bulunan Birleşik Krallık bayrağı yer almaktadır.

YENİ ZELANDA BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMLARI

Yeni Zellanda bayrağında yer alan mavi renk, gökyüzünü temsil etmektedir. Bayrakta bulunan etrafı beyaz çizgili kırmızı yıldızlar ise güney takım yıldızlarını ifade etmektedir. Yeni Zellanda bayrağında kırmızı, mavi ve beyaz renkler yer almaktadır. Değiştirilmesi düşünülen bayrakta ise siyah, beyaz, kırmızı ve mavi renklerin yer aldığını söylemek mümkündür. Bayrak referandumu Mart 2016 yılında yapılmıştır ve eski bayrağın kullanılmasına karar verilmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!