Ye Kürküm Ye atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Ye Kürküm Ye atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 04:59

İnsanlar günlük yaşamlarında daha iyi anlaşılabilmek için atasözlerinden faydalanırlar. Bazı atasözleri ise sıklıkla kullanılmaktadır. Ye kürküm ye atasözü bunlardan biridir. Ancak atasözlerinin açıklamalarının öğrenilmesi cümle içinde ne amaçla kullanıldığını anlamak için oldukça önemlidir. Ye kürküm ye atasözünün anlamı nedir, ye kürküm ye atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Ye kürküm ye atasözü sıklıkla kullanılır. Ancak bazen bu cümlenin anlamı iyi bir şekilde anlaşılmamaktadır. Bir atasözünün cümlede neden kullanıldığını ve ne anlama geldiğini anlamak için öncelikle anlamının bilinmesi gerekir. Her atasözü öğüt verme amacı taşır ve her atasözünün bir alt metni vardır.

 Ye Kürküm Ye Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 İnsanların kişiliklerine saygı gösterildiği değil, para ve gösterişe önem verilen bir devirde yaşamaktayız. Ne kadar zengin ve itibarlı olursanız olun, eğer dış görünüşünüz iyi değilse insanlar size saygı duymaz. Bu nedenle kişilerin saygı görebilmeleri ve ciddiye alınmaları için günümüzde dış görünüşlerine önem vermeleri gerekir. Bu amaçla da ye kürküm ye atasözü söylenmiştir.

 Ye Kürküm Ye Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Güzel kıyafetlerine bakarak herkes onun itibarlı biri olduğunu düşündü, boşuna dememişler ye kürküm ye diye.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!