YDS süresine sosyal medyadan tepki

Güncelleme Tarihi:

YDS süresine sosyal medyadan tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 13:40

7 Nisan Pazar günü uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) süresinin kısaltılması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Adaylar #YDS180DakikaOlsun hashtag’i açarak, sınav süresinin 150 değil, 180 dakika olmasını istedi.

Haberin Devamı

YDS süresinin 180 dakikadan 150’ye düşeceği daha önceden ÖSYM’nin hazırlıdığı sınav kılavuzunda belirtildi. Ancak kılavuzda, kaç soru sorulacağı bilgisine yer verilmedi. Adaylar da sınav süresinin kısaltılması nedeniyle, soru sayısında düşüş beklentisine girdi. Ancak ÖSYM tarafından daha sonra yapılan açıklamalardan, soru sayısında bir değişiklik olmayacağı anlaşıldı.

7 Nisan Pazar günü 330 bin 796 kişinin katıldığı YDS’de sürenin yetmediğinden şikayet eden adaylar, tepkilerini Twitter’da #YDS180DakikaOlsun hashtag’i açarak dile getirdiler getirdiler. Sınav süresinin 180 dakika olmasını istediler.

Twitter’da yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

- @EsennNil: #emeğinizemanetimizdir sadece laf... süreyi yarım saat kısmasaydınız emeğimiz heba olmazdı. #YDS180DakikaOlsun

Haberin Devamı

- @zynppyldzz: sınav çok kolaymış gibi bide zamanımızdan çaldınız bir dahaki #YDS180DakikaOlsun yoksa hiç iyi şeyler olmayacak!!!

- @ErenBalo: Hayır yani ne diye süreyi azalttılar? #YDS180DakikaOlsun millet rahat rahat yapsın

- @ataydin: Parası neyse verelim #YDS180DakikaOlsun

- @MBugraCoskuner: #YDS180DakikaOlsun bugün sırf üç beş kelime ingilizce bilmediği için uzmanlık yapamayan doktorlar var. Lisede öğrettinizde biz mi öğrenmedik

- @crnogz: #YDS180DakikaOlsun insan girecek bu sınava...

- @svghato: #YDS180DakikaOlsun zamanı düşünmek yerine sorulara konsantre olalım !!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!