YDS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

YDS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2022 10:20

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 10 Nisan’da ilk kez 81 ilde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (2022-YDS/1) temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından, temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10’unun erişime açıldığı belirtildi. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün boyunca erişim sağlayabilecek.

SONUÇLAR 6 MAYIS’TA
10.15'te başlayan YDS, 180 dakika sürdü. Sınav saat 13.15 itibariyle 81 ildeki tüm sınav merkezlerinde sonlandı. Adaylar sınav sonuçlarını 6 Mayıs’ta ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün YDS öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ve bu yıla kadar 41 ilde düzenlediğimiz Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını (2022-YDS/1)  81 ilde uygulayacağız. Sınava katılacak tüm adaylarımıza başarılar, sınavda görev alacak sınav görevlilerimize de kolaylıklar dilerim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!