Yarışmalara Fazıl Say'ın hediyesiyle hazırlanacak

Güncelleme Tarihi:

Yarışmalara Fazıl Sayın hediyesiyle hazırlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2019 17:27

3’üncü sınıf öğrencisi Arya Su Gülenç, New York'taki ABD merkezli Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyanoda kendi yaş grubunda birinci oldu. Elde ettiği başarılarla ‘piyanonun çocuk yeteneği’ olarak nitelendirilen dokuz yaşındaki Arya Su Gülenç, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın hediye ettiği enstrümanla uluslararası yarışmalar için çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

Bursa'da Mithatpaşa İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Arya Su Gülenç, New York'taki ABD merkezli Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyanoda kendi yaş grubunda tam puanla birinci oldu. Piyanodaki başarılı performansıyla adından söz ettiren dokuz yaşındaki Arya Su Gülenç, uluslararası yarışmalara, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın hediye ettiği enstrümanla hazırlanacak.

‘Piyanonun çocuk yeteneği’ olarak nitelendirilen Gülenç, birçok ülkeden katılımcının bulunduğu dünyaca ünlü Carnegie Hall'da 10 Şubat'ta konser verdi ve ödülünü aldı. ÇEV Sanat'ta Fazıl Say, Bülent Evcil, Cihat Aşkın ve İbrahim Yazıcı gibi dünyaca ünlü sanatçıların belirlediği çocuklardan oluşan ‘Genç Yetenekler Projesi’nde yer alan Gülenç, son iki yıldır da uluslararası müzik yarışmalarında Almanya, Rusya, İtalya, Bulgaristan ve ABD'de konserler verdi. Neredeyse katıldığı her uluslararası yarışmadan dereceyle dönen Arya Su Gülenç, bundan sonraki süreçte yarışmalara hazırlığını Fazıl Say'ın hediye ettiği piyanosuyla yapacak.

Haberin Devamı

PİYANO TUŞLARINA DOKUNUNCA HEYECANIM GEÇTİ’
Arya Su Gülenç, Carnegie Hall'da verdiği konserde çok heyecanlandığını söyledi. Özellikle kuliste inanılmaz duygular yaşadığını belirten Arya, "Sahneye çıktığımda piyano tuşlarına dokununca heyecanım geçti. Çaldığım parçaya odaklanıp, hayaller kurdum. Ailem ve insanlar bana çok destek oldu. ÇEV Sanat'a dahil olduktan sonra Fazıl amca, piyanom olmadığını öğrendi. Bunun üzerine kendine ait bir piyanoyu yolladı. Bu piyanoyla çalmak beni mutlu ediyor. Çünkü böyle dünyaca ünlü sanatçımızın piyanosuyla çalışmak başka bir duygu. Ona çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!