28 Nisan'da okullar tatil olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

28 Nisanda okullar tatil olacak mı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 21:59

28 Nisan cuma günü okulların tatil olup olmayacağı binlerce öğrenci tarafından araştırılan konulardan birisi haline geldi. TEOG 2. Dönem sınavlarının başlamasıyla birlikte, bugün yüz binlerce sınava girmeyen öğrenci tatil yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla birlikte , TEOG sınavının yapılacağı 2 gün 5, 6 ve 7. sınıflar için tatil olduğu belirlenmişti. Öğrenciler şimdi de 28 Nisan'da okullar tatil olup olmayacağını merak ediyorlar. Peki, 28 Nisan'da okullar tatil olacak mı? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama.

Haberin Devamı

26-27 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağı binlerce ortaokul ve ilkokul öğrencisi tarafından merakla sorgulanan konular arasında yer alıyor. TEOG ikinci dönem sınavları yarın itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. TEOG sınavının haftaiçine denk gelmesiyle birlikte, sınava girmeyecek olan öğrenciler okullarının tatil olup olmadığını araştırıyorlar. Peki, 26-27 Nisan'da okullar tatil olacak mı? 28 Nisan günü okullar tatil mi? işte, MEB'dan açıklama.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre , TEOG sınavının yapılacağı 2 gün 5, 6 ve 7. sınıflar için tatil olacak. 28 Nisan Cuma günü okulların tatil olmasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

SONUÇLAR HAZİRANDA

TEOG ikinci dönem oturumlarına giremeyen öğrenciler, 20-21 Mayıs’taki mazeret sınavlarına katılabilecek. E-Okul Sistemi’nde ortak sınav sonuç hanesinde ‘G’ olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Sınava katılamama nedeni sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınav sonuçları ise haziran ayında açıklanacak.

Haberin Devamı

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

TEOG sınavına yapılacak itirazlar, sonuçların açıklandığı tarih itibariyle en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde yapılabiliyor. İtirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinde yer alan sınav itiraz bölümünden gerçekleştiriliyor.

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

BAKMADAN GEÇME!