Yarım pansiyon nedir, tam pansiyondan farkı nedir? Yarım pansiyonda konaklama dışında içecekler ücretli mi?

Güncelleme Tarihi:

Yarım pansiyon nedir, tam pansiyondan farkı nedir Yarım pansiyonda konaklama dışında içecekler ücretli mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 05:21

Yarım pansiyon ve tam pansiyon, otelcilik sektöründe en sık kullanıla iki terimdir. Tatile gitmek isteyen kişiler bu iki terim arasındaki farkı merak ediyor. Otel ilanlarında sıkça gördüğümüz bu terimler, otellerin fiyatını ve içeriğini de doğrudan etkiliyor. Bu nedenle yarım pansiyon nedir ve tam pansiyondan farkı nedir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Tam ve yarım pansiyon otelleri, içerik ve fiyat açısından birbirinden ayrılır. Tam pansiyon oteller genellikle beş ve daha fazla yıldızlı otellerin sunduğu her şey dahil konsepti ile çalışırken yarım pansiyon oteller ise, sadece sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunulan konaklama biçimini ifade eder.

 Yarım Pansiyon Nedir?

 Yarım pansiyon, sadece sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunan bir konaklama biçimidir. Bu konaklama şeklinde öğle yemeği verilmez. Bu pansiyon çeşitleri, daha çok yaz tatiline uygun olan bölgelerde ve iş seyahatinin sık yapıldığı alanlarda yaygındır. Bu otel çeşidini daha çok gün boyu otelde kalmayacak misafirler tercih ediyor.

 Yarım Pansiyon Otelin Tam Pansiyondan Farkı Nedir?

 Yarım pansiyon konaklama şekli, ülkemizde daha yaygındır ve daha çok tercih edilir. Yarım pansiyon otel çeşitlerinin şartları daha standarttır. Tam pansiyon uygulamasının kapsamı ise, yarım pansiyona göre daha belirsizdir. Standart bir tam pansiyon konaklama hizmetinin yarım pansiyon konaklama hizmetinden farkı öğlen yemeği de sunuyor olmasıdır. Konaklama hizmeti alanında kendini geliştiren oteller, tam pansiyonu da kendi içinde çeşitlerine ayırarak yanına içecekleri de dahil edip etmedikleri farklı hizmetler de sunabilir.

Haberin Devamı

 Yarım Pansiyonda Konaklama Dışında İçecekler Ücretli Mi?

 Yarım pansiyon konaklama dışında içeceklerin ücretli olup olmadığı tamamen otel konseptine bağlı olsa da otellerin çoğunda öğün sırasında alınan içecekler ücretsizdir. Fakat öğünlerin dışında alınan içecekler ücretlidir. Örneğin, sabah kahvaltısında alınan çay, su, meyve suyu gibi içecekler ücretsizdir ve menüye dahildir. Ama öğün saatinde bu içecekleri içmek için para ödemeniz gerekir. Fakat seçtiğiniz otel konseptine göre, içecekler sınırlı ya da sınırsız olabilir. Bunu öğrenmek için otelden rezervasyon yaptırmadan önce otelin bilgi sayfasından inceleyebilir ya da telefon ederek sorabilirsiniz.

 Otel Konseptleri Nelerdir?

 Çok farklı otel konseptleri bulunuyor. İnsanların farklı ihtiyaçları her bütçeye ve her ihtiyaca cevap verebilecek farklı konseptler ortaya çıkmasına neden oluyor. Farklı konseptlerle hizmet veren oteller, doluluk oranını arttırmayı amaçlıyor. Yarım pansiyon konaklamalarda; konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği fiyata dahildir. Tam pansiyon konaklama sisteminde ise; konaklama, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ücrete dahildir. Bunlar dışında alınan tüm yiyecek ve içecekler ise, ekstra ücrete tabidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!