Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Yanlış Hesap Bağdattan Döner atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 04:30

Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner atasözü her hatanın telafi edilebileceği anlamına gelir. Önemli olan insanın hatalı olduğunu kabul etmesi ve yaptığını yanlışları düzeltmeye çalışmasıdır. Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner atasözünün anlamı nedir, hangi durumlar için kullanılır? Sizin için örnek cümlelerle derledik.

Haberin Devamı

Atasözlerimizde Bağdat, hem güzellik hem de uzaklık anlamında kullanılmıştır. Yaptığı hataların Bağdat'a kadar gitmesi üzerinden çok zaman geçtiği anlamına gelir.

 Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Birinci Anlam: Hata yapan insanlar bunun sorumluluğunu üstlenmeli ve hatalarını düzeltmek için çaba sarf etmelidir. Hatasını kabul etmeyenler insanlar gibi suçu ve sorumluluğu başkasının üstüne atmak çözüm değildir.

 İkinci Anlam: İş yaşamında da sıklıkla kullanılan Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner sözü, işler her zaman planlandığı gibi gitmez anlamında da kullanılır. Plan aşamasında doğru görünen şeylerin gerçekleşmeye başladığında yanlış olduğu ortaya çıkabilir. Önemli olan bu yanlışları erken fark edebilmektir. Yanlış hesaplar için herkesin bir B planı olmalıdır.

Haberin Devamı

 Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Geç kalmış sayılmazsın, yanlış hesap Bağdat'tan döner.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!