Www ne demek ve açılımı nedir? Www neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Www ne demek ve açılımı nedir Www neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 19:44

İnternet sitelerine girerken kullanılan www kısaltması her site girişinde kullanılmaktadır. Fakat pek çok kullanıcı www kısaltmasının ne anlama geldiğini bilmemektedir. Peki www ne demek ve açılımı nedir? WWW neyin kısaltmasıdır? Sizlere www kısaltması hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

 Her internet sitesine girerken www kısaltması kullanılmaktadır. Bu nedenle www açılımının ne olduğu merak edilmektedir. 

 WWW Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Günümüzde tüm internet ağlarında kullanılan www uzantısı sanal ortamlarda yapılan aramalarda bilgilere tek bir kanaldan erişmemizi ve bu bilgiye dolayısıyla daha kolay ulaşmamızı sağlayan bir sistemdir. WWW açılımı world wide web olarak ifade edilmektedir. Türkçede Geniş Dünya Ağı anlamına gelmektedir. 

 WWW internet ağlarında kullanılmaktadır. Bu ağ sayesinde dünyada kullanılan tüm bilgisayarlar birbiri ile iletişim kurabilmekte ve bilgi alışverişini sağlamaktadır. World Wide Web'e bağlanmak için Microsoft İnternet Explorer veya Netscape Comminicator'u destekleyen internet paketlerini kullanmak gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 WWW Neyin Kısaltması? 

 WWW kısaltması pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Açılımı world wide web olan bu ifade dünya üzerinde tüm bilgisayarlar ile iletişim kurulmasını sağlamaktadır. Buna kısaca web adı verilmektedir. 

 Web dünyada internet üzerinden en çok işlem yapılan kısım olarak bilinmektedir. Bu nedenle tüm bilginin burada toplanmış olması gerekir. WWW uzantısı internet üzerinde yayımlanmış tüm bilgileri aynı kanal üzerinde toplanmasına ve kişilerin bilgilere bir kanal üzerinden erişmesine imkan sağlamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!