Wwf ne demek ve açılımı nedir? Wwf neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Wwf ne demek ve açılımı nedir Wwf neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 19:42

Canlıların dünya üzerinde yaşamlarını sürdürebilmesi için doğayı korumak büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda WWF kavramı ortaya çıkmaktadır. Türkiye'de orman projeleri, su kaynakları, deniz ve kıyı kategorisinde gerçekleştirilen WWF açılımı da sıklıkla araştırılmaktadır. Peki WWF ne demek ve açılımı nedir? WWF neyin kısaltması? Sizlere WWF hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

 Ülkemizde 1996 kurulmuş olan WWF bir ulusal kuruluş olmaktadır. Doğal Hayatı Koruma Vakfı olarak bilinen WWF hedeflerini ulusal bir düzeyde gerçekleştirmiştir. 

 WWF Ne Demek? 

 WWF Doğanın zarar görmesini önlemek ve verilmiş olan tüm zararları onarabilmek için uluslararası nitelikte kurulmuş bir sivil toplum kuruluşunu ifade etmektedir. 1961 tarihinde World Wildlife Fund kuruluş genişleyen çalışma alanı ile birlikte ismi bu şekilde değiştirilmiştir. 

 WWF Açılımı Nedir? 

 WWF'nin açılımı World Wide Fund for Nature şeklinde ifade edilmektedir. Dünya Doğayı Koruma Vakfı olarak adlandırılan WWF World Wide Fund for Nature kısaltılmış hali olmaktadır. 

 WWF Neyin Kısaltması? 

 WWF World Wide Fund kısaltmasıdır. Türkçesi Dünya Doğayı Koruma Vakfı olarak adlandırılmaktadır. Dünya çapında desteklemiş olduğu 2000 koruma projesi bulunmaktadır. 4000'e yakın çalışanları ile dünyanın en büyük niteliğe sahip olan çevre kurulu olmaktadır. Projelerinin çoğunda ülke içerisinde ormanlar, iklim değişikliği, tatlı sular, denizler ve sürdürülebilirlik gibi başlıklar altında incelenmektedir. Bu kurumun esas amacı ise dünyanın doğal halinin bozulmasını durdurmak ve insanın doğa ile uyumlu bir şekilde yaşayabileceği bir gelecek inşa etmek olmaktadır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!