Who ne demek ve açılımı nedir? Who neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Who ne demek ve açılımı nedir Who neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 19:41

WHO birçok kişi tarafından kullanılan kısaltmalardan biridir. Kullanım alanının geniş olması nedeniyle WHO kişilerin karşısına çıkan kısaltmalar arasındadır. Bu nedenle WHO açılımını öğrenebilir ve buna göre doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Sizin için WHO ne demek ve açılımı nedir? WHO neyin kısaltması detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

 WHO İngilizce kökenli bir kelimedir. Açılımı World Health Organization olan WHO Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışmalar yapan bir uluslararası toplum sağlığı örgütüdür. WHO Türkçe anlamı Dünya Sağlık Örgütü'dür. 

 WHO ne demek ve açılımı nedir? 

 Kısaltmaların açılımlarının bilinmesi dilimizin doğru konuşulması ve anlaşılması için önemlidir. Bu nedenle WHO birçok kişi tarafından açılımının merak edildiği kısaltmalar arasındadır. WHO açılımı World Health Organization olarak bilinmektedir. Who kısaltmasının Türkçe anlamı ise Dünya Sağlık Örgütü'dür. 

 WHO Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışan ve toplum sağlığı ile ilgili uluslararası çalışmalar yapan bir örgüttür. Dünya sağlık örgütü birçok kişi tarafından bilinmesine rağmen kısaltması ve tam açılımı merak edilmektedir. Dünya sağlık örgütü WHO olarak dünya üzerinde kabul edilen bir toplum sağlığı örgütüdür. 

Haberin Devamı

 WHO neyin kısaltması? 

 WHO World Health Organization kelime öbeklerinin kısaltması olarak kullanılır. Dilimize İngilizceden geçmiş olan WHO Türkçede Dünya Sağlık Örgütü olarak bilinmektedir. Dünya sağlık örgütü 7 Nisan 1948 senesinde Cenevre merkezli olarak kurulmuş olan bir toplum sağlığı örgütüdür. Türkiye 2 Ocak 1948 yılında Dünya Sağlık Örgütü'ne üye olmuştur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!