Vietnam’lı 300 öğrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

Vietnam’lı 300 öğrenciye burs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 15:09

Vietnam’da 1.350 öğrencinin başvurduğu bursluluk sınavı düzenlendi. Sınavda başarılı olan 300 öğrenci, İstanbul’da bulunan bir vakıf üniversitesinden burs almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Vietnam’da burs almak için yarışan liseyi bitirip üniversite eğitimine devam edecek 1.350 öğrenciden 300’ü sınavı kazandı. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global Bursluluk Sınavı’nı kazanan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Foreign Trade Üniversitesi (FTU) Rektörlüğü’nde düzenlenen törene, burs alacak 300 öğrenci, lise müdürü ve veliler katıldı. Yüzde 25, 50, ve 100 burs almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi. Törende konuşan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bütün dünya çocukları iyi ve kaliteli eğitime erişebilmeli. Bu nedenle dünyanın çeşitli bölgelerinde BAU Global eğitim ağı üyesi üniversiteler, olanaklar elverdiği ölçüde kapılarını bütün dünya gençlerine açıyor. Böylece, dünyadaki gelir adaletsizliğini daha aza indirebiliriz. Sürdürülebilir barış ancak böylelikle mümkün hale gelir” dedi.

Haberin Devamı

FTU Rektörü Dr. Bui Anh Tuan ise, “BAU Global eğitim ağına üye olan Vietnamlı ilk üniversite olmak bizim için büyük bir onur ve fırsat oldu. Böylece dünyanın çeşitli bölgelerindeki BAU Global ağı üyesi üniversitelerinin imkân ve fırsatlarından öğrencilerimizin de istifade edebilmesi için önemli bir kapı aralamış olduk” diye konuştu.

Ayrıca, Çin’den beş üniversitenin BAU Global eğitim ağı üyesi olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!