Velilere ve eğitimcilere ‘Temel Eğitim Konferansı’

Güncelleme Tarihi:

Velilere ve eğitimcilere ‘Temel Eğitim Konferansı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 12:01

Aileler, hızla değişen dünyada çocuklarını en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için arayışlarını sürdürürken, eğitimciler de onlara yol gösterecek çalışmalar yapıyor. Nisan ayında düzenlenecek ‘Uluslararası Erken Çocukluk ve Temel Eğitim Konferansı’nda da ‘çocuklarımızı güçsüzleştiriyor muyuz, okullar ve eğitim nereye gidyor; oyun mu akademik başarı mı?’ gibi sorulara cevap aranacak. 

Haberin Devamı

Dünya hızla değişiyor, bu değişim ise yeni eğitim stratejilerinin geliştirilmesini, eğitim programlarının sürekli güncellenmesini, öğretmenlerin bilgilerini yenilemelerini gerektiriyor. Bununla birlikte anne babaların da bu değişime ayak uydurması lazım. Peki, değişen dünyada çocuk yetiştirmek için nelere dikkat etmek gerekiyor?

İSTEK Okulları bu sorulardan yola çıkarak anne babaları ve eğitimcileri uluslararası bir konferansta bir araya getirecek. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ‘Uluslararası Erken Çocukluk ve Temel Eğitim Konferansı’ 16 Nisan Cumartesi günü 08.00-17.30 saatleri arasında İSTEK Bilge Kağan Okulları’nda yapılacak. Konferans Türkiye’deki tüm resmi ve özel okulların okul öncesi öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine, idarecilere ve velilere açık olacak.

Haberin Devamı

Konferansta konuşmacı olarak Yazar ve Konuşmacı Dr. John Moravec, Yazar ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul, Eğitim Uzmanı Julia Fogelin, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, Eğitim Uzmanı Pirkko Nissinen, Hürriyet Gazetesi Eğitim Yazarı Nuran Çakmakçı, Akademik Koordinatör Barış Sarısoy, Eğitim Danışmanı Ali Koç, Uzman Psikolog Alev Elmas, Orff Eğitmeni Can Emre Uygan, IB PYP Koordinatörü Sam Gençtürk ve Uzman Psikolog Nazım Serin yer alacak.

Konferansın ana oturum ve paralel oturumlarının konu başlıkları ise şöyle:

Cevap teknoloji ise soru ne idi?

Çocuklarımızı güçsüzleştiriyor muyuz?

Okullar ve eğitim nereye gidiyor?

Oyun mu? Akademik başarı mı? 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!