Valinin kıyafet eleştirisine eğitim sendikalarından tepki

Güncelleme Tarihi:

Valinin kıyafet eleştirisine eğitim sendikalarından tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 17:48

Samsun Valisi İbrahim Şahin katıldığı bir toplantıda öğretmenlerin okulda giydiği kılık kıyafetlerle ilgili ‘kahvehane’ örneği vererek uyarıda bulunmasına, eğitim sendikaları tepki gösterdi. Eğitim sendikaları Vali Şahin’in açıklamalarının geçtiğimiz nisan ayında Yalova Valisi’nin kılık kıyafet eleştirisinin ardından düzenlenen protesto eyleminde kalp krizi geçirerek ölen öğretmen Halil Serkan Öz olayını hatırlattığını belirtti.

Haberin Devamı

Samsun Valisi İbrahim Şahin geçen çarşamba günü Bafra İlçesi Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen 2015-2016 eğitim yılı değerlendirme toplantısına katıldı. Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Ak Partili Zihni Şahin ve ilçe milli eğitim müdürlerinin bulunduğu toplantıda Vali Şahin konuşma yaptı. Katıldığı bu programla ilgili hazırlanan haber Samsun Valiliği’nin resmi internet sitesinde de yayınlandı. Vali Şahin’in Samsun’un eğitimdeki durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında öğretmenlerin okullara gelirken giydikleri kılık kıyafet hakkındaki açıklamaları eğitim sendikaları tarafından tepkiyle karşılandı.

Vali Şahin, konuşmasında öğretmenlerin kılık kıyafetiyle ilgili bölümünde şöyle konuştu:
"Bir başka konu da öğretmenlerimizin kılık kıyafetleridir. Zaman zaman görüyorum bazen arkadaşlarımızın öğretmen olup olmadığı ile ilgili olarak şüpheye düştüğümüz giyim-kuşam içerisinde oluyorlar. Emin olun bu beni çok rahatsız ediyor. Tabi ki bir serbestlik alındı ama bu serbestliği öğretmenlerimizin öyle bırakın sınıflara girmeyi, kahveye bile girerken tereddüt ettiğimiz bir tarzda giyinmemeleri gerekiyor. Bu konuda çok titiz davranmalarını istiyorum."

Haberin Devamı

‘İtibarsızlaştırma örneği’

Vali Şahin’in öğretmenlerle ilgili kılık kıyafet açıklamasına Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ve Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz tepki gösterdi. Öğretmenlerin üniversite mezunu, aklı başında, eğitim öğretim ortamlarında ne giyeceğini bilen kişiler olduğunu belirten Yavuz, "Vali Beyin bu açıklamasının doğru olmadığını gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Türbanın önünü açmak için yapılan değişiklik sonrasında bozulan bu kılık kıyafet yönetmeliğini, şimdi kendileri yadırgıyorlar. Eğitimin kılık kıyafet dışında onlarca sorunu var. Bu açıklamayı Sayın Valinin iyi niyetle söylediğini düşünmek istiyoruz. Ancak bir itibarsızlaştırma örneğidir. Bu açıklama bize birkaç ay önce yaşanan acı bir örneği hatırlattı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirerek ölmüştü. Vali Beyin açıklamaları ne yazık ki bize bu acı olayı yeniden anımsattı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gittiği okullarda meslektaşlarının giyim ve kuşamlarında çok göze batan bir durum görmediğini söyleyen Levent Kuruoğlu ise, "Makul mantıklı bir kılık kıyafet var. Eksiklikler varsa zaman içerisinde yerine oturacaktır. Ama varsa problem çözülür ama devleti yönetenlerin kılık kıyafet işini konuşma dönemi bitmiştir artık. Şu işlerle artık uğraşmasınlar. Türkiye’de eğitim bataklığa düşmüş durumda. Sınav sistemleri ders içerikleri mevzuat, okul yönetimleri darmaduman olmuş hiç kimse bununla ilgilenmiyor. Ondan sonra öğretmenin kıyafetiyle ilgileniyor. Artık dünyanın her yerinde öğretmenler istedikleri gibi giyiniyorlar. Bir kahvehane örneği veriliyor. Bu tür tabirler, yaklaşımlar öğretmen arkadaşlarımızı rencide etti. Biz de bundan çok rahatsız olduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!