Vakıf üniversitesinden öğrencilere burs imkânı

Güncelleme Tarihi:

Vakıf üniversitesinden öğrencilere burs imkânı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 12:44

Altınbaş Üniversitesi, AU Inspire Future programı kapsamında tercihlerinde kendi üniversitesine yer vermeyi planlayan lise son sınıf ya da mezun aday öğrencilere tercih süreçleri öncesinde yetkinlikleri, kişilik özellikleri ve mesleki yönelimleri doğrultusunda burs imkânı sunacağını duyurdu.

Haberin Devamı

AU Inspire Future burs programı ile akademik değerlendirmeler sonucunda ön kabul alan öğrenciler, fiziki ve online olarak mülakatlara alınacak. Yapılan değerlendirmeler sonucunda alacakları burs oranları belirlenen aday öğrenciler, kişisel yetkinlikleri göz önünde bulundurularak ayrıcalıklı burs alma imkânına da sahip olacaklar.

YKS’YE GİREN TÜM ADAYLARA AÇIK
Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek tüm öğrencilerin başvuru yapabildiği burs programında adaylar, başvuru formlarına ek olarak hedefleri, kariyer planları ve varsa projelerini paylaşacak. Aday öğrenci hakkında bilgi verebilecek bir referans öğretmenin de belirtilmesinin gereken başvuru sonrası müracaatı uygun bulunan öğrencilere kabul mektubu iletilecek. Adayların burstan yararlanabilmesi için 2021 YKS’de ilgili sınavlara girmiş ve kabul mektubunda yer alan bölümlerden herhangi birine ilk 5 tercihinde yer verip yerleşmiş olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM BOYUNCA GEÇERLİ
Adayların bireysel yetkinlikleri ve kariyer hedeflerinin belirleyici olduğu değerlendirmeler, belgelerin kontrolü ve doğruluğu, akademisyenlerle mülakat ve üniversite mütevelli heyeti değerlendirmesiyle yapılacak nihai karar aşamalarından oluşuyor. Adaylarla mülakatlar, pandemi dönemi şartlarında üniversitenin online eğitim için geliştirdiği hibrit sınıf teknolojileri kullanılarak yapılacak. Tüm değerlendirmeler sonucu AU Inspire Future Bursu almaya hak kazanan öğrenciler, ÖSYM bursuna ek olarak aldıkları burstan öğrenim süreleri boyunca yararlanabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!