Uzaya gönderilen ilk uydu hangisidir? İlk uydunun adı nedir? Uzaydaki ilk Türk ve yapay uydu hangileridir?

Güncelleme Tarihi:

Uzaya gönderilen ilk uydu hangisidir İlk uydunun adı nedir Uzaydaki ilk Türk ve yapay uydu hangileridir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2021 03:26

İnsanoğlu teknolojinin gelişmesi ile birlikte uzaya bir takım uydular gönderilmiştir. Günümüzde artık uzaya uydu gönderilmesi oldukça sıradan bir hal almıştır. Hal böyle olunca uzaya gönderilen ilk uydunun da sorgulanması yapılmaktadır. Uzaya gönderilen ilk uydunun hangisi olduğu merak ediliyor. Peki uzaya gönderilen ilk uydu hangisidir? İlk uydunun adı nedir? Uzaydaki ilk Türk ve yapay uydu hangileridir? İşte uzaya gönderilen tüm uydular ile ilgili detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Uzaya gönderilen ilk uydu Ruslar tarafından gerçekleşmiştir. Sovyetler Birliği zamanında uzaya dünyanın ilk yapay uydusu gönderilmiştir.

 Uzaya Gönderilen İlk Uydu Hangisidir?

 Uzaya gönderilen ilk uydu Ruslar tarafından tasarlanan ve üretilen Sputnik 1 uydusudur. Sputnik 1 uydusu ilk kez 1957 yılında uzaya gönderilmiştir Bu uydu soğuk savaş döneminde gönderilmiş ve dünya tarihinde bir ilk olarak tarihe geçmiştir. Günümüzde Kazakistan sınırları içerisinde yer alan bölgeden gönderilmiştir. Kazakistan toprakları o dönemde Sovyetler Birliği'ne bağlı topraklar idi. Sputnik 4 Ekim 1957 günü ilk kez gönderildi.

 İlk Uydunun Adı Nedir?

 Sovyetler Birliği tarafından gönderilen ilk uydunun adı Sputnik 1 uydusudur.

 Uzaydaki İlk Türk ve Yapay Uyduları Hangileridir?

Haberin Devamı

 Uzaya gönderilmiş olan ilk Türk uydusu Turksat tarafından gönderilmiştir. Türksat tarafından gönderilen bu uydu ilk haberleşme uydusu olarak da bilinmektedir. Türksat 1B gönderilmiş ve daha sonra sırası ile farklı uydular da gönderilmiştir. Türksat 1B uzaya gönderildikten sonra tam olarak on iki yıl boyunca uzayda haberleşmeyi sağlamıştır. 1996 yılında da yine aynı Türk şirketi olan Turksat tarafından Turksat 1C haberleşme uydusu gönderilmiştir. Uzaya gönderilmiş olan Türk uyduları şu şekildedir;

 - Türksat 1B

 - Türksat 1C

 - Türksat 1A

 - Türksat 2A

 - Türksat 3A

 - Türksat 4A

 - Türksat 4B

 - Türksat 5A

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!