Uzaktan veli toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan veli toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 12:58

İzmir Bornova Anadolu Lisesi öğretmenleri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan uzaktan eğitim döneminde 'online veli toplantısı' düzenledi.

Haberin Devamı

İzmir Bornova Anadolu Lisesi öğretmenleri ile veliler,  koronavirüs önlemleri kapsamında 'online veli toplantısı'nda buluştu. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzaktan eğitimin verildiği okullarda, velilere yönelik de çalışmalar yapılıyor. Bornova Anadolu Lisesi yönetimi, bu süreçte gerçekleştirilen eğitim, salgın önlemleri ve öğrencilerin durumunu görüşmek üzere velilerle videokonferans yöntemiyle toplantı düzenledi. 1'inci sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı, aynı sınıflarda eğitim gören 30 öğrencinin velisiyle internet ortamında online görüştü. Toplantıda velilere, eğitim süreci dahil öğrencilerin evde geçirdiği süreyi nasıl değerlendirmesi gerektiği konusunda bilgiler verildi. Toplantıda, velilere 'Evde kal' çağrısında da bulunuldu.

Uzaktan veli toplantısı

Okulun Müdür Yardımcısı Nurdan Duralı, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü çalışmaları devam ettiklerini söyledi. Devam eden online eğitim konusunda velileri de bilgilendirmek istediklerini anlatan Duralı, şöyle konuştu:
"Bu süreçte öğrencilerin evde geçirdikleri zamanı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Yani ilk kural elbette evde kalmak. Onun dışında sabah erken kalkmak çocuklarımız için çok önemli. Çünkü bu, çocuklarımızın gece yatış saatini de belirleyen bir şey. Öğrencilerimizin gün içinde EBA sistemi üzerinden programları takip etmeleri, okullarının da çalışmalarını takip etmeleri, bol bol da kitap okumaları çok önemli. Bu dönemde hazırlanan gerçekçi programların evde uygulanması çok önemli. Okul yöneticileri ve öğretmenler olarak bize düşen bütün görevleri hassasiyetle yürütmeye çalışıyoruz. Velilerimizden bu süreci iyi takip etmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın evde zamanı uyguladığımız programa uygun geçirmeleri ve ailelenin de bunu kontrol etmeleri önemli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!