Uşak plaka kodu kaçtır? Uşak ve ilçelerinin plaka harfleri

Güncelleme Tarihi:

Uşak plaka kodu kaçtır Uşak ve ilçelerinin plaka harfleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 03:11

Plakaların en başında yer alan 2 haneli numaralara "plaka kodu" adı verilir ve plaka kodları trafikte kullanılan motorlu taşıtların hangi ilden çıkış yaptığını ve hangi ile kayıtlı olduğunu gösterir. Plaka üzerinde bulunan plaka kodları illere göre değişen spesifik numaralardır. Peki Uşak ilimizin plaka kodu kaçtır? Uşak ve ilçelerinin plaka harfleri nelerdir? Sizler için Uşak ilinin plaka kodu ve Uşak ilçelerinin plaka harfleri konusunda merak edilen her şeyi derledik.

Haberin Devamı

Ülkemizde 81 il bulunur ve bu 81 ilden her birinin kendine ait bir plaka kodu bulunur. Plakalarda uygulanan bu sistem trafiğe kayıtlı araçların daha kolay bir şekilde takibine ve varsa vergi ve borç sorgulaması yapılmasına olanak tanır.

 Uşak Plaka Kodu Kaçtır?

 Ülkemizdeki 81 ilin her birine kendine özgü bir plaka kodu atanmıştır. Bu kodlar 01 ve 81 arasında değişen 2 basamaklı sayılardır. Ülkemizdeki illerin birçoğunda kullanılan plaka kodları il isimlerinin alfabetik sıralanmasına göre düzenlenmiştir. Ancak daha sonradan il olma özelliği kazanan bölgelerimizde plaka kodu alfabetik sıralamaya uyum sağlamaz. Uşak ilinde kullanılan plaka kodu alfabetik sıralamaya uyum sağlar ve 64 olarak belirlenmiştir.

 Uşak İlçelerinin Plaka Harfleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 Uşak iline ait 6 farklı ilçe bulunur ve bu 6 ilçede trafiğe kayıtlı motorlu taşıtların hepsinde Uşak plaka kodu olan 64 kodu kullanılır. Plaka kodları ilçelere göre farklılık göstermediğinden bütün ilçelerde kullanılan plaka kodu da aynıdır. Ancak plakalarda plaka kodundan sonra gelen ve plakanın orta kısmında yer alan harfler ilçelere göre farklılık gösterebilmektedir.

 Uşak'ın Merkez ilçesinde AC, AZ, KA, KZ, T, DA, DZ, M, K ve S harfleri; Banaz ilçesinde FA ve FZ harfleri; Ulubey ilçesinde HA ve HZ harfleri; Eşme ilçesinde ise EA ve EZ harfleri kullanılır. Bu harfler plakaların orta kısmında yer alır. Plakanın sonunda yer alan sayılar ise 001 ve 999 aralığında değişmektedir. Uşak iline kayıtlı araçlarda sonda bulunan sayıların kodlamasında 0001 ve 9999 aralığı da kullanılmaktadır. Ancak en başta yer alan 64 kodu değişmeden kalmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!