Ünlü tarihçi vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü tarihçi vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 08:30

DÜNYA çapında tanınan, TBMM Onur Ödülü ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat, ABD Wisconsin’de tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti Karpat'ın cenazesi 25 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğle namazının ardından Fatih Camii haziresine defnedilecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı mesajda, “Tarih alanında gerçekleştirdiği önemli çalışmalar, bizlere miras bıraktığı eserler ve yetiştirdiği öğrencilerle ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli hocamız Kemal Karpat, saygın kişiliğiyle her zaman saygıyla yâd edilecektir” dedi.

PROF.DR. KEMAL KARPAT KİMDİR?
Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden 1947’de alan Kemal Karpat, yüksek lisansını Washington Üniversitesi Siyasi Bilimler, doktorasını ise New York Üniversitesi Siyasal ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde 1957’de tamamladı. Karpat, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ndeki görevinin ardından Montana Devlet, New York, Princeton, Bilkent, ODTÜ, Ankara, Harvard, John Hopkins, Colombia üniversiteleri ile Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales gibi eğitim kurumlarında öğretim üyeliği yaptı. Wisconsin Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölüm Başkanlığı, The Turkish Studies Association ile Türk Araştırmaları Kurumu’nun direktörlüklerini yürüten Karpat, Orta Asya Çalışmaları Derneği’nin kurucu başkanı da oldu. Prof. Karpat’ın tarih alanında çok sayıda makale ve kitabı bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!