Üniversiteye hayırsever desteği

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye hayırsever desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 09:17

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi binalarının hayırsever iş adamları İbrahim ve Bekir Özbıyık tarafından yaptırılmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, rektörlükte düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri'de hayırseverlerin eğitime büyük katkı vermesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.     

Özbıyık ailesine eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Düzgün, "Hayırsever Özbıyık kardeşler, Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi birlikte olacak. Bunu söylerken, Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve Gevher Nesibe Hastanesi aslında bir kompleks olarak dünyada fakülte ve hastanenin bir arada yapıldığı ilk örnek diyebiliriz. Bunun son örneği yine inşallah Kayseri’de olacak. Bu Özbıyık ailesinin ilk hayır işi değil, daha önce de içinde bulunduğumuz Mühendislik Fakültesi’nin de yapımına katkı sağlamışlardır" dedi.     

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise fakülte ve hastanenin fiziki ve akademik altyapısı tamamlandıktan sonra hem eğitim öğretime hem de hasta kabulüne başlanacağını belirtti.     

Haberin Devamı

İş adamı İbrahim Özbıyık ise hayır işine vesile olan herkese teşekkür etti.     

Konuşmaların ardından kapalı alanı yaklaşık 13 bin metrekare olan fakülte ve hastane binalarının yapımıyla ilgili protokol imzalandı.     

İmza töreninin ardından Vali Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hayırsever iş adamları İbrahim ve Bekir Özbıyık'a plaketlerini takdim etti.     

Törene, NNYÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da katıldı.     

 

BAKMADAN GEÇME!