Üniversitenin taşınması iddiasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin taşınması iddiasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 09:22

Hakkari Üniversitesi’nin Yüksekova ilçesine taşınacağı iddiaları üzerine aralarında kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Grup adına açıklamayı okuyan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Taş, üniversite arazisinin yapı yapmaya müsait olmadığı gerekçe gösterilerek, üniversitenin Yüksekova ilçesine taşımak istendiğini iddia etti.     

Taş, üniversitenin Hakkari için önemli bir kurum olduğunu belirterek, kampusünün tamamlanması ve öğrenci sayısının artmasının kentin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlayacağını bildirdi. Üniversitelerin kuruldukları bölgenin önemli bir dinamiği olduğunu belirten Taş, şöyle konuştu:     

"Üniversitemizin kurulması, bizler de heyecan yaratmış ve halkımızın geleceğe umutla bakmasına vesile olmuştur. Çünkü üniversite demek adeta bacasız fabrika demektir. Yıllardır devletin yatırımlarına bakir kalmış, bundan dolayı da gelişememiş kentimiz için bir kaynak doğmuştu. Böylece binlerce öğrenci, yüzlerce akademisyen ilimize gelecek ve yeni bir istihdam alanı açılacaktı. Nitekim üniversitelerin gerçek amaçlara hizmet ettiği bölgelerde bu tezler sonuç vermiştir. Ancak üniversiteyi Yüksekova'ya taşımak için birtakım çalışmalar yapılıyor. Üniversite Rektörü Ebubekir Ceylan, kampusü Hakkarililerle hiçbir şey paylaşmadan, Yüksekova'ya taşımak için çalışmalar yapıyor."     

Haberin Devamı

Kampus arazisinin, zamanın üniversite yönetimi tarafından önemli bir kısmının hazineye ait olmasından dolayı, ekonomik olacağı düşüncesiyle ve gerekli etüt çalışmaları yapılarak seçildiğini hatırlatan Taş, toplam 3 jeolojik inceleme ve zemin etüt raporu hazırlandığını, son raporun da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne mevcut yönetim tarafından hazırlatıldığını söyledi.

"Bu üniversite Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize olan katkısı ve mirasıdır" diyen Taş, şöyle devam etti:
"Kampus inşaatın 8'nci yılında tamamlanması, kampus arazisinin yapı yapmaya müsait olmamasından mı yoksa idari yetersizlik ve basiretsizlikten mi? Kampüs inşaatını yapan firmaların yetersizliği var mı yok mu sorgulanmalıdır. Hakkari'nin temsilcileri olarak, ilin kaderini rektör ve yönetimine terk etmeyeceğiz. Bu üniversite Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize olan katkısı ve mirasıdır. Kampus inşaatının bir an önce tamamlanmasını, büyümesini ve ilimize her anlamda katkı sunmasını beklemekteyiz. Alternatif arazi aranacaksa, Hakkarililerin onayıyla yine şehir merkezinde aranacak ve bulunacaktır."     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!