Üniversiteliler NASA yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler NASA yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2019 12:29

TEKNOFEST TÜRKSAT MODEL UYDU yarışmasında 2018 Türkiye 2’ncisi olan model uydu ekibi Team Vega, Haziran’da ABD’deki yarışmada ülkemizi temsil edecek.

Haberin Devamı

Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) sponsorluğunda yürütülen CanSat yarışmasında dünyada ilk 40 takım arasına girerek ülkemizi temsil hakkı kazanan sekiz üniversiteden biri olan İstanbul Gedik Üniversitesi model uydu ekibi Team Vega, 2018 Türkiye 2’ncisi olmuştu. Ekip şimdi de Teksas’daki yarışmaya katılacak. Yarışma, 14-16 Haziran 2019’da yapılacak.

9 ÜNİVRESİTE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
İstanbul Gedik Üniversitesi Model Uydu Takımı Team Vega, Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS)tarafından düzenlenen ve NASA ve daha birçok prestijli kurumun sponsorluğunda yürütülen dünyadaki çoğu üniversite tarafından rağbet gören CanSat yarışmasında dünyada ilk 40 takım arasına girdi. İstanbul Gedik Üniversitesi; İstanbul Teknik, Bülent Ecevit, İstanbul Medeniyet, Gebze Teknik, İstanbul Şehir, Orta Doğu Teknik, Çankaya ve Başkent üniversiteleriyle birlikte Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

TAKIM 6 KİŞİDEN OLUŞUYOR
AAS, NASA ile çok uluslu ileri teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin tarafından düzenlenen yarışmada finale kalan, daha önce de TEKNOFEST kapsamında yürütülen TÜRKSAT MODEL UYDU yarışmasında 2018 Türkiye 2’ncisi olan Team Vega, İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik, Makina ile Metalurji ve Malzeme mühendisli bölümlerinde lisans eğitimi gören altı kişilik öğrenci grubu ve takım danışmanından oluşuyor.

BAKMADAN GEÇME!