Üniversiteli mimarın tasarımına ödül

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli mimarın tasarımına ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 15:49

Üniversiteli mimar adayı, farklı grupların ve milletlerin yaşam alanı haline gelen Basmane semti tasarımıyla Venedik Mimarlık Bienali’ne gezi ödülü kazandı.

Haberin Devamı

Üniversiteli mimar adayının tasarımı, Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin, Basmane semti için tasarladığı planlar, İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin düzenlediği bitirme projeleri yarışmasından ödülle döndü. Öğrencilerden İrem Kaleci, Venedik Mimarlık Bianeli gezi ödülünü kazandı. Öğrenciler Cansu Nur Tatar, Deniz Taşkın ve Onur Polat’ın projeleri ise sergilenmeye değer görüldü.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Altuğ Kasalı, araştırma görevlisi Ece Küreli Gülpınar, Rüya İpek Balaban, Gaye Bezircioğlu Senvenli yürütücülüğünde gerçekleşen çalışmada, öğrenciler yıl boyunca Basmane’de inceleme yaptı. Öğretim Üyesi Altuğ Kasalı, Basmane’nin İzmir’in tarihi merkezleri arasında yer aldığına ve sürekli farklı gruplara ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Basmane semtini stüdyomuzun teması olarak belirledik. ‘Basmane: Remix’ adını verdiğimiz bu çalışmada, alanın çok bileşenli ve katmanlı sosyal, demografik, ve ekonomik yapısı referans olarak belirlendi. Bu bölgede tarih boyunca gündelik hayatlarını beraberce sürdüren farklı gruplar var. Bu katmanlı yapıda farklı grupların nasıl tekrar var olabilecekleri stüdyonun ana araştırma alanlarından biri oldu” dedi.

Bölgenin son yıllardaki gelen göç dalgalarında birçok Suriyeli vatandaşa da ev sahipliği yaptığını aktaran Altuğ, öğrencilerin alan için eğitim, kütüphane, sosyal paylaşım alanları planladığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!