Üniversitelerde rektörlük yarışı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde rektörlük yarışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 16:47

Rektör adaylarından Prof.Dr. Taner Demirer ile Prof.Dr. Necati Örmeci, Prof.Dr. Sedat Demircan hedeflerini “hurriyet.com.tr”ye açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE O REKTÖR ADAYLARI

Ankara Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi tarihlerinin en çekişmeli rektör yarışına sahne oluyor. 8 Profesör’ün aday olduğu yarış iyice kızışırken, adaylar seçilmeleri halinde yapmak istediklerini öğretim üyelerine anlatıyor.  Rektör adayları “vaatleri” ile oy toplamaya çalışıyor.
Alanlarında birbirinden uzman profesörler Çarşamba günü gerçekleştirilecek rektörlük için oy sayısını artırmaya çalışırken, bastırdıkları broşürler ve yaptıkları açıklamalarla da projelerini ortaya koyuyorlar. Rektör adaylarından  soyadını taşıyan tedavi yöntemi ile dünya tıp litaratürüne geçen İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Necati Örmeci, Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Taner Demirer, Gazi Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sedat Demircan da  adaylar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

8 ADAYDAN 6'SI TIP FAKÜLTESİNDEN
Çarşamba günü yapılacak oylamaya Ankara ve Gazi Üniversitelerinden 8’er day katılıyor. Ankara Üniversitesi’nde bin 830 öğretim üyesi rektör adayını belirlemek için oy kullanacak. Ayrnı gün Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri de sandık başına gidecek.

Ankara Üniversitesinin rektör adayları şunlar:

Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Necati Örmeci, Prof.Dr. Taner Demirer,  eski dekan Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Prof.Dr. Erkan İbiş,  Prof.Dr. Nezih Elverdi,, Prof.Dr. Hikmet Akgül, Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. İsmail Doğan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemal Taluğ yarışacak.

Prof.Dr. Taner Demirer:  İlk hedefimiz ilk 100’e girmek
Rektör adayları hedeflerini “hurriyet.com.tr”ye anlatmaya başladı. Ankara Üniversitesi Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Taner Demirer şunları söyledi:

“Hedefimiz üniversitemizde bilimsel kapasiteyi daha da artırmak, Avrupa Birliği projelerine entegrasyonu sağlamak, üniversitemizin dünyaya açılımını gerçekleştirip uluslar arası ilişkilerini geliştirmek olacaktır. Bunları yaparken  Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2223 yılında Ankara Üniversitesini dünyanın ilk 100 üniversitesine sokabilmeyi hedefliyoruz. Şeffaf, saydam ve ilkeli bir yönetim sergileyeceğim. Ulaşılabilir ve dinleyen rektör olacağım. Bunlar temel hedeflerimizden olacak. “

Haberin Devamı

“BU SÖZLERİMİN ARKASINDA OLACAĞIM”
Rektör adayı Prof.Dr. Necati Örmeci de hedeflerini şöyle sıraladı:
- Ankara Üniversitesi Televizyonu kuracağım
- ÖSS’de başarılı öğrencilerin A.Ü.’yü tercih etmesi için burs, konaklama ve eğitim malzemesi desteği vereceğim
- Güzel Sanatlar Fakültesi kurulacak
- Mühendislik Fakültesi’ne inşaat, makine, metalürji vb. yeni mühendislikler ile mimarlık bölümleri açılacak
- Üniversite orkestrası, Türk Sanat Musikisi ve Türk Halk Müziği korosu kurulacak
- Öğretim elemanları için ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya gibi ülkelerdeki üniversiteler ile ‘kardeş üniversite’ bağlantıları kurulacak. Bu ülkelere gönderilecek akedemisyenlerin konaklayabilmesi için ‘yurtlar’ satın alınacak.
- Proje ofisi kurulacak. AB’ye sunulacak projelerin hazırlanmasında akademisyenlere profosyonel destek sağlanacak
- Yayınevi kurulacak.
- Kongre organizasyon ofisi kurulacak.
- Üniversitedeki tüm cihazların bakım ve tamiri için ‘mobil tekniz hizmet ekibi’ kurulacak.
- Çocuk ve Veteriner Hastanesi kurulacak
- Öğrenci Psikolojik Danışma Merkezi kurulacak
- Mamak’ta yeni üniversite kompleksi kurulacak. Komplekste; kongre merkezi, merkez kütüphane, müze, kreş, anaokulu, ilk ve orta öğretim okulları, yurtiçi ve yurt dışından gelen konuklar için konukevi, sağlık merkezi, emekli personel için yaşam merkezi gibi üniteler olacak.
- Diş Fakültesi’nde kriz haline dönüşen öğretim üyelerinin özlük hakları ivedi şekilde iade edilecek

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 8 ADAY YARIŞACAK
Gazi Üniversitesi’nde halen rektörlük görevini yürüten Kadri Yamaç’ın yanı sıra Prof.Dr. Sedat Demircan, eski rektör Prof.Dr. Rıza Ayhan, Ayhan döneminde yardımcılığını yapan Prof.Dr. Haluk Tokuçoğlu, aynı dönemde Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Prof.Dr. Hasan Biri, o dönemde genel sekterelki görevini yürüten Prof.Dr. Eyüp Bedir, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden  Prof.Dr. Zeki Taner ile Prof.Dr. Emin Özdoğan aday oldu.

“hurriyet.com.tr”ye açıklama yapan Prof. Dr. Sedat Demircan “ılımlı, birleştirici, katılımcı, özgürlüklerden yana, kararlı, hoşgörülü, adil ve şeffaf bir yönetimle Gazi Üniversitesini hak ettiği yere taşıyacağım. Diğer aday arkadaşmlarımla tatlı bir rekabet ortamına girdik. Bu seçimde kazanan Gazi Üniversitesi omlacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!