“Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları” tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

“Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları” tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 13:14

Boğaziçi Üniversitesi, "IV. Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı"na ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi açıklamasına göre, Boğaziçi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (BU-TTO), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Avrupa Patent Kurumu (EPO), Türk Patent Enstitüsü (TPE), TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) iş birliğiyle her yıl düzenlediği konferans bu yıl 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Pera Consulting, Teknopark İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcı Platformu (BUBA) ve Thomson Reuters sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Bu yılki teması "Üniversite Sanayi İşbirlikleri: Başarı Örnekleri" olan konferans, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun açılış konuşmasının ardından İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ana konuşmasıyla başlayacak.

Konferansın ilk gününde, fikri mülkiyet hakları konusunda uluslararası, bölgesel ve ulusal kurumların yetkilileri, kurumsal stratejilerini aktaracak, Avrupa ve Amerika'dan başarılı üniversite-sanayi iş birlikleri paylaşılacak. Başarılı iş birliği uygulamaları neticesinde ortaya çıkan ticarileştirilebilir fikri mülkiyet hakları ve iş modelleri incelenecek.

Konferansın ikinci gününde ise Avrupa Birliği ve diğer uluslararası fon ve hibe programlarından destek almış başarılı üniversite sanayi iş birlikleri anlatılacak. İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) başkanlığında düzenlenecek bir panelde İstanbul'da gerçekleştirilen yeni üniversite- sanayi iş birliği ve oluşumları tanıtılacak.

İSO tarafından organize edilen bir panelde ise başarılı bir üniversite sanayi iş birliği için yapılması gerekenler akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından tartışılacak.

İkinci günün son oturumunda ise teknoloji transfer ofislerinin "arayüz" olarak bünyesinde bir araya getirdiği "Inventor", "Investor", "Industrializer" ve "Incubator" paydaşlarının nasıl uyumlu çalışabileceğini modelleyen "iFOUR" çalıştayı düzenlenecek.

Konferansı takip eden 1 - 2 Kasım tarihlerinde yine Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde, eğitime kayıt yaptırmış olan tüm teknoloji transfer ofisi yönetici ve uzmanlarına, araştırmacı, patent vekili ve lisans yöneticilerine USIMP iş birliğiyle Üniversite Teknoloji Yöneticileri Birliği (AUTM) tarafından "Patent ve Fikri Mülkiyet Değerlendirmesi" konulu sertifikasyon eğitimi verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!