Üniversitelerde doğrudan kayıt başladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde doğrudan kayıt başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2019 08:00

ÜNİVERSİTELERE şahsen gidilerek yapılan kayıt işlemleri bugün başladı. Örgün ve açıköğretim önlisans ve lisans düzeyinde yaklaşık 1 milyon aday için 16 Ağustos’ta başlayan e-kayıtlar 21 Ağustos’a, kurumlara gidilerek ilgili ofislerde yapılacak kayıtlar ise 23 Ağustos’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Kayıt döneminde işlemlerini tamamlamayan adaylar şanslarını kaybedecek. Bütün devlet üniversitelerine e-kayıt yapılabiliyor. Vakıflarda da yaklaşık 50 yükseköğretim kurumuna bu yolla kayıt mümkün. Doğrudan kayıt yaptırmak için üniversiteye gitmeden önce, adayların kayıt prosedürlerini incelemesi öneriliyor.

EKSİK BELGE UYARISI

Adayların kayıt için, ortaöğretim diploma aslı veya onaylı bir mezuniyet belgesine ihtiyacı olacak. 12 adet fotoğrafla birlikte katkı payı veya öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belgenin hazır bulundurulması gerekiyor. Üniversiteler bunların dışında ek belgeler de talep edebiliyor. Bu nedenle adayların üniversitelerdeki kayıt ofisleriyle iletişime geçmesi veya kurumların internet sitelerinden yaptıkları kayıtlarla ilgili duyuruları takip etmesi öneriliyor.

Haberin Devamı

LİSELERDE SON NAKİL

Öte yandan 10 Ağustos’ta liseler için yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, il ve ilçe nakil komisyonlarınca yapılacak nakiler için başvurular bugün başladı, 23 Ağustos’ta sona erecek. Sonuçlar, 6 Eylül’de ilan edilecek. Okullar 9 Eylül’de açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!