Üniversite sanayi işbirliğine akademik merkez

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sanayi işbirliğine akademik merkez
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 14:53

Denizli üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek için üniversite bünyesinde birim açıldı. Pamukkale Üniversitesi’nde kurulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Kısa adı ÜSİGEM olan merkez, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için araştırma ve uygulamalar yapacak.

Haberin Devamı

Pamukkale Üniversitesi’nin bir ihracat kenti olan Denizli’de sanayi ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Teknokent’in kurulmasının ardından, Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi de kuruldu. Kısa adı ÜSİGEM olan merkezin kuruluş yönetmeliği Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Merkez, müdür, yönetim kurulu ve danışma kurulundan oluşacak. Yönetim Kurulu 5, Danışma Kurulu ise 21 kişiden oluşacak.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye’de üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin son zamanlara kadar yeterince sağlanamadığını belirtti. Rektör Bağcı, “Denizli bir sanayi kenti. Tekstil başta olmak üzere birçok sektörde önemli başarılara imza atan bir kent. İhracatı 3 milyar doları geçiyor. Denizli sanayisi kalite ve yenilikte sürekliliği sağladığında ihracattaki pazar payı daha da artacak. Bunun formülü de üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinden geçiyor. ÜSİGEM’le üniversite sanayi işbirliğini teorik olmaktan çıkartıp hayata geçirdik. Tüm işadamlarımıza üniversitenin kapısı sonuna kadar açık. Üniversite sanayi işbirliğiyle Denizli sanayisini şaha kaldıracağız” dedi.

Haberin Devamı

ÜSİGEM, teknoloji geliştirme ve transferi, teknik sorunların çözümü, verimliliğin arttırılması, kurs, seminer ve konferans gibi eğitim hizmetlerinin düzenlenmesi, danışmanlık, laboratuvar analiz ve deneylerinin yapılması ile ilgili teknik destek ve koordinasyon öğretim üye ve elemanları, sanayiciler ve sanayinin bilimsel ve teknik sorunları ile ilgili gerekli bilgileri toplama, sanayici için gerekli olabilecek ürün geliştirme, kalite artırımı ve ürün güvenliğine yönelik araştırma-geliştirme laboratuvarlarının kurulması, sanayi kuruluşlarının doğrudan doğruya öğretim elemanları ile ilişki kurmalarını sağlamak, Denizli yöresi kaynak envanterini hazırlamak ve bu envantere göre projeler hazırlanmasına katkıda bulunma, üniversite, sanayi ve finans sektörü arasındaki ilişkileri geliştirme görevlerini yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!