Üniversite ile özel sektör işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ile özel sektör işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 11:14

Marmara Üniversitesi ile Sabancı Holding arasında yapılan işbirliği ile yeni eğitim yılından itibaren İşletme Fakültesi öğrencileri, "Sabancı İşletmecilik Seminerleri" dersini seçmeli olarak alabilecek. Programı başarıyla tamamlayan belli sayıda adaya ise kurum bünyesinde sözleşmeli iş imkanı sağlanacak.

Haberin Devamı

Üniversite ile holding arasında imzalanan protokolle, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenciler, "Sabancı İşletmecilik Seminerleri" dersini alacak. Kredili dersle, MÜ İşletme Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri belirli bir müfredat kapsamında Sabancı Topluluğu'nun üst yöneticileriyle bir araya gelecek. Onların eğitmenliğinde profesyonel iş dünyasına ilk adımlarını atacak.
Yeni eğitim öğretim yılında başlayacak ve öğrencilerin kredili olarak seçebileceği ders kapsamında, pazarlamadan finansa, insan kaynaklarından kurumsal iletişime kadar birçok konu başlığında dersler verilecek. Bahar döneminde başlayacak "Sabancı İşletmecilik Seminerleri"ni başarıyla tamamlayan belirli sayıda öğrenciye, Sabancı Topluluğu bünyesinde sözleşmeli olarak iş hakkı da tanınacak.
Marmara Üniversitesi (MÜ) ve Sabancı Holding'in ortak yazılı açıklamasına göre, işbirliğinin ilk adımı, MÜ Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen, Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, MÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Ercan Gegez ve Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak'ın katıldığı imza töreniyle atıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Zafer Gül, işbirliğini şöyle değerlendirdi:
"Birçok konuda öncü olan üniversitemiz, bir alanda daha ilki gerçekleştiriyor. Bununla gurur duyuyorum. Türkiye'nin güçlü markalarından Sabancı ile İşletme Fakültemiz arasındaki bu ortaklaşa çalışma, üniversite-sanayi işbirliğinin en başarılı örneği olmaya aday. Öğrencilerimizin geniş bir vizyona sahip olmaları, yeni imkanlar yakalamaları, teori ile uygulamayı bir arada görebilmeleri adına çok önemli bir fırsat oluşuyor. Bu sayede öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra profesyonel hayata geçerken kendilerini daha güvende hissedecekler kuşkusuz? Yenilikçi ve gelişimci yaklaşımlarından ötürü bu birlikteliğin oluşmasını sağlayan her iki tarafa da teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Amaç öğrencileri hayata hazırlamak

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever de bu kapsamda bir protokolün Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini belirti Ülsever şunları söyledi:
"Örneklerine yurt dışında sıkça rastladığımız bu modeli Türkiye'de de Sabancı markası öncülüğünde uyguluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra da profesyonel iş dünyasından birçok şirket bu modeli devam ettirir ve öğrencilerimizi profesyonel dünyayla bir araya getirir ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlarız. Amacımız teorik donanıma sahip gençlerimizi, Sabancı İşletmecilik Seminerleri ile pratikle de buluşturmak; bir dönem boyunca birçok konu başlığında devam edecek ders kapsamında onların profesyonel hayata 1-0 önde başlamalarını sağlamak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!