Üniversite hastaneleri için ‘yol haritası’ toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite hastaneleri için ‘yol haritası’ toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:25

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramayacak şekilde özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için başlatılan yasal mevzuat çalışması ivedilikle tamamlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline yönelik ek ödeme ve iyileştirme konusunda yapılacak mevzuat çalışmasına ilişkin Erol Özvar başkanlığında, bünyesinde tıp fakültesi bulunan 81 devlet üniversitesi rektörünün katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, toplantı bitiminde önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını şu şekilde açıkladı:

“Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramayacak şekilde özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulu bünyesinde başlatılan yasal mevzuat çalışması ivedilikle tamamlanacak. Bu konudaki çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmelere eş değer bir düzenleme esas alınacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin sorunlarına kalıcı çözümler getirecek yasal düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!