Üniversite endüstri işbirliğinde önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Üniversite endüstri işbirliğinde önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 12:50

İstanbul’da bir vakıf üniversitesi, teknoloji ve bilişim sektörünün önde gelen şirketleriyle işbirliğine gidiyor. Bu çalışmalarla bilimi, teknolojiyi ve sanatı tasarıma, tasarımı toplumsal faydaya dönüştürmek amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Üniversitelerin farklı kurumlarla işbirlikleri her geçen gün daha da artıyor. FMV Işık Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için Arçelik ve IBM ile yeni bir işbirliğine imza attı. Üniversite, 2016’da yaptığı üniversite sanayi işbirliklerimizi geliştirmek konusundaki çalışmalarına 2017’de de devam ediyor. Işık Üniversitesi, Asaş, Arçelik, TSKB, Nokia/Alcatel Lucent, Polat Enerji, IBM, HPE, Netaş, Repkon, Pitchtora, Organon Analitycs gibi firmalarla işbirliği sözleşmeleri imzalandı. Ar-Ge merkezi ve KOBİ’ler ile Işık Üniversitesi akademisyenlerini bir araya getiren çok sayıda işbirliği günleri de düzenlendi.

Işıklı Yenileşim girişimleri kapsamında 2016’da kurulan birimlerle üniversite sanayi işbirliklerini geliştirme konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirten FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, bunları şöyle özetledi:

Haberin Devamı

“Çalışmalar kapsamında endüstrinin devlerinden KOBİlere, çok uluslu kurumlardan yerel firmalara işbirlikleri ve ortaklıklar başlattık. İmzalanan anlaşmaları etkinleştirmek üzere öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz çalıştaylar, seminerler, ziyaretler düzenleyerek etkileşimi dokuyorlar, verimli çalışmalar yapıyorlar. Ortak Ar-Ge projeleri üretebilmek, öğrencilerin tezlerinin özel sektör ihtiyaçlarına göre planlanabilmesi, staj imkanları, akademik bilgi birikimi ve altyapının tanıtılması üzerinde durduk.”

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!