Üniversite adayları için ‘sıralama raporu’

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adayları için ‘sıralama raporu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 14:10

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarınca, tercih aşamasındaki üniversite adayları ve veliler içi hazırlanan ve 159 Türk üniversitesinin, 2017 en iyi bilim alanları ile dünya sıralamalarındaki yerini gösteren raporu erişime sunuldu.

Haberin Devamı

İki bölümden oluşan etkileşimli raporun birinci bölümde, URAP 2016-2017 Dünya Alan Sıralaması'nda yer alan 41 bilim alanından herhangi birinde yer alabilen tüm üniversiteler listeleniyor. Raporun ikinci bölümünde de dünya genel sıralaması yapan 10 kurumun en son sıralamasından en az birinde yer alabilen Türk üniversitelerinin dünyadaki ve diğer Türk üniversiteleri arasındaki yerleri incelenebiliyor.

Üniversite adayları, etkileşimli raporda bir üniversitenin 41 alandaki durumu ile bir bilim alanında tüm üniversitelerin sırasını da görebiliyor. Etkileşimli raporun ikinci bölümünde, dünyadaki üniversiteleri sıralayan Webometrics, SCIMago, US News and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), CWUR, RUR, ARWU ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı olmak üzere 10 kurumun en son verilerindeki 159 Türk üniversitesinin yeri bulunabiliyor. Etkileşimli rapor, adayların tek tek veya karşılaştırmalı olarak istedikleri üniversiteleri incelemeleri amacıyla hazırlanıyor. Türk üniversitelerinin sıralamalardaki yerleri ile yerleri değişen üniversitelerin son durumu raporda ayrıntılı görebilirsiniz.  

Haberin Devamı

Rapora http://tr.urapcenter.org/2016/2017_rankings.php adresinden ulaşılabiir.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!