Uluslararası piyanistler okulda yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası piyanistler okulda yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 16:51

Özel bir eğitim kurumu kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında 19-21 Haziran’da Birinci Uluslararası Piyano Yarışması'nı düzenlemeye hazırlanıyor. Yarışmaya başvurular, 20 Nisan 2017’ye kadar devam edecek.

Haberin Devamı

19-22 Haziran'da yapılacak Birinci Uluslararası Piyano Yarışması'na Türkiye ve dünyadan piyanistler katılacak. Hisar Okulları'nın düzenlediği yarışma, klasik piyano müziğini teşvik etmeyi, yetenekli piyanistleri bulmayı ve desteklemeyi amaçlıyor. Öğrenciler, yarışma sayesinde ulusal ve uluslararası müzik okulları ve genç piyanistlerle tanışma imkanına da sahip olacak.

ÖN ELEMEYİ GEÇMEK GEREKİYOR

Tam zamanlı konservatuvar öğrencileri hariç,  6-18 yaş arası piyanistlere açık olacak yarışma, farklı yaş gruplarına göre 5 ayrı kategoride düzenlenecek. Yarışmaya başvurular 20 Nisan 2017’ye kadar devam edecek. Başvuru ve kayıtlarını internet üzerinden gönderecek yarışmacılardan ön elemeyi kazanan piyanistler, 19-21 Haziran’da yarışma için seçtikleri eserleri seyirci karşısında canlı olarak çalacak.
Öğrenci performansları, Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Gülden Gökşen, Sabri Tuluğ Tırpan, Levent Altıer, Burcu Aktaş Urgun ve Zeynep Yamantürk’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Her kategorinin birincisine para ödülü de verilecek. Yarışmada, tüm kategori birincileri arasından seçilecek bir öğrenciye ise Jüri Özel Ödülü olarak, yarışma ana sponsoru Cangöz Müzik desteğiyle bir akustik piyano hediye edilecek.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın


  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!