Uluslararası ödül programına başvurular başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası ödül programına başvurular başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 11:10

1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından başlatılan, bugüne kadar 140 ülkede uygulanan ve 8 milyonu aşkın gencin katıldığı The Duke Of Edinburgh's Uluslararası Ödül Programı başlıyor.

Haberin Devamı

Gençlerin, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada fark yaratmalarını sağlayan The Duke Of Edinburgh's Uluslararası Ödül Programı 2016 – 2017 dönemi başladı. 14 ile 24 yaşları arasındaki gençlerin katıldığı uluslararası ödül programının amacı; gençlere boş zaman aktiviteleriyle gönüllülük bilincini tanıtmak ve yaymak; onların başarıya ulaşma azmini keşfetmelerini sağlamak ve gelişmeye teşvik etmek. Uğur Koleji’nin öğrencileri bu yıl ödül programında yer alan bronz ve gümüş kategorilerinde katılım gösterecek.

“Toplumların sosyal ve politik yaşamına katkı sağlıyor”

The Duke Of Edinburgh's uluslararası ödül programının rekabete dayanmayan ve gönüllü faaliyetleri kapsadığını belirten Uğur Koleji Genel Müdür Haluk Koçak, “Program; gençlerin gönüllü toplumsal aktivitelere, toplumlarının sosyal ve politik yaşamına katkısını artırıyor; toplumsal entegrasyonu, bireysel farklılıkların kabulünü sağlıyor; tüm gençlerin, gelişim fırsatlarına erişimini gerçekleştiriyor; gruplar arası ve grup içi çatışmayı önlüyor; şiddeti azaltarak diyalog ile işbirliği oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den ödül programına katılacak okullarda projeyi 2 ödül lideri ve 1 supervisordan oluşan bir takım yürütecek.

BAKMADAN GEÇME!