Ufak Tefek Nasıl Yazılır? Ufak Tefek Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Ufak Tefek Nasıl Yazılır Ufak Tefek Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:18

Ufak tefek gibi kelime grupları üzerinden yazım hatası çok sık yaşanır. Özellikle bu sözcük gruplarının bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği konusunda karışıklık yaşanmaktadır. Peki, ufak tefek nasıl yazılır? Ufak tefek kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Genelde kelimelerden biri anlamlı diğeri anlamsız olan sözcükler bir araya gelir. Böylece belli bir anlam ortaya çıkar. Ancak bu anlam doğrusunda doğru şekilde yazımı ele almak önemli bir yer taşımaktadır. 

 Ufak Tefek Nasıl Yazılır? 

 Günlük yaşamda çok fazla kullanılan sözcükler içerisinde ufak tefek kelime grubu yer almaktadır. Aynı zamanda bir tekerleme gibi öne çıkması ile birlikte, canlı ya da cansız varlıkların küçük olduklarını gösterir. Bu doğrultuda böylesi kelime grubu ayrı biçimde ele alınmalıdır. Çünkü sözcüklerden biri anlamlı diğeri anlamsız olduğu için bitişik yazılması anlam bozukluğunu ortaya çıkarır. 

 Ufak Tefek Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Türk Dil Kurumu açısından bu kelime için doğru yazılış hali ayrı olarak öne çıkar. Özellikle taşıdığı anlam ile birlikte bitişik yazılması anlamın bozulmasına sebebiyet verir. 

 Ufak tefek = doğru

 Ufaktefek = yanlış 

Haberin Devamı

 Yazım hatası ile birlikte anlam bozukluğuna önleyebilmek için bu kelime grubunun ayrı yazılması gerekmektedir. Böylece birçok farklı yerde değişik amaçlara altında bu sözcük grubunu cümle içerisinde ya da tek başına değerlendirmek mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!