YÖKDİL başvurusu başladı... YÖKDİL sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL başvurusu başladı... YÖKDİL sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 16:33

YÖKDİL başvuruları bugün ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden alınmaya başlandı. 2017'nin 3. YÖKDİL sınavına başvurular Başvurular ‘yokdil.yok.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılabiliyor. Peki İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerini kapsayan YÖKDİL sınavı ne zaman gerçekleşecek?

Haberin Devamı

YÖKDİL sınavı için başvurular başlıyor. Akademik yabancı dil yeterliliklerinin test edileceği YÖKDİL sınavı için Yükseköğretim Kurulu'nun açacağı sınavlar, 5 Kasım Pazar günü 09.30'da gerçekleşecek. Peki , YÖKDİL başvurusu nasıl yapılacak? İşte, sınava katılım sağlayacak vatandaşların araştırdığı konunun detayları

YÖKDİL sınavı için başvuruları 26 Eylül’de başlıyor. Başvurular ‘yokdil.yok.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılabilir.

Üçüncü YÖKDİL sınavı için başvurular 6 Ekim’e kadar YÖK’ün ‘yokdil.yok.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılabilir. Sınav fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL sınavına; yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Haberin Devamı

Üçüncü YÖKDİL Sınavı, 5 Kasım 2017 Pazar günü, 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 09.30'da, tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!