Uçan kuşlar nelerdir? Uçan kanatlı kuş türleri ve isimleri

Güncelleme Tarihi:

Uçan kuşlar nelerdir Uçan kanatlı kuş türleri ve isimleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 22:36

Hem evcil olan evde evcil olmayan günümüzde birçok farklı kuş türü bulunur. Bu türler çeşitleri ve özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Peki uçan kuşlar nelerdir? Uçan kanatlı kuş türleri ve isimleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

Dünya çapında birçok değişik özelliğe sahip kuş türü bulunur. Ancak bu kuşların her biri uçamaz. Her ne kadar kuş kategorisinde yer alsa bile uçma özelliğine sahip değildir. Tabii büyük bir çoğunluğu ise kanatlı olması ile beraber uçma özelliği taşıyan kuşlardır. Ve bu kuşlar türlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Uçan Kuşlar Nelerdir?

 Akciğer solunumu yapan, tüylü olan ve yumurtlama yöntemi ile çoğalan canlı türleri kuş olarak bilinir. Günümüzde yaklaşık doğada 10.000'den fazla kuş türü bulunmaktadır. Aynı zamanda çok çeşitli olmaları ile beraber omurgalı hayvanlar içerisinde en çok tüylü olan canlılardır. Bununla birlikte suda ya da karada yaşayan Türleri olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu doğrultuda hem fiziksel özellikleri hem de karakteristik özellikleri kapsamında değişik kuş türleri olduğunu ifade etmek gerekir. Genel olarak bu özellikleri ile beraber uçan kuşlar öne çıkar.

Haberin Devamı

Uçan Kanatlı Kuş Türleri ve İsimleri

Oldukça fazla sayıda uçan kanatlı kuş türleri olduğunu ifade etmek gerekir. Tabii bu bağlamda her birini saymanın mümkün olmadığını söylemekte de fayda var. Ancak özellikle popüler olan, dikkat çeken ve Türkiye'de bulunan uçan kanatlı kuş türlerini ifade etmek mümkündür.

- Saka kuşu

- Ev Kiraz kuşu

- Bayağı alakarga

- Bayağı sarıasma

- Bayağı daha Bülbül

- Orman tırmaşık kuşu

- Büyük baştankara kuşu

- Bayağı sıvacı kuşu

Bu şekilde daha birçok değişik örnek üzerinden ele almak mümkün. Özellikle kanatları, boyları, ağırlıkları, kuyrukları ile beraber gagaları üzerinden birçok farklı özelliğe sahip olduklarını ifade etmek gerekir. Tabii bununla birlikte yaşayış şekilleri, yaşam koşulları ve karakteristik özellikleri de değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkün.

Evcil Uçan Kuşlar Nelerdir?

Özellikle evde beslenebilecek olan birçok farklı evcil uçan kuş türleri olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda bu kuş türleri her açıdan birbirinden farklılık gösteren özel uçan kuşlardır.

- Muhabbet kuşları

- Hint bülbülü

- Sultan papağanı

- Gri papağan

- Kakadu papağanı

- Konur papağanı

- Amerikan papağan

Haberin Devamı

Bu şekilde yukarıda verilen papağan türleri evcil olarak evde beslenebilecek en özel uçan kuşlar içerisinde gelir. Tabii bununla beraber evcil olmayan ve doğada yaşamını sürdüren günümüzde birçok uçan kuş türü olduğunu da söylemek mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!