Tüy dökmeyen kediler nelerdir var mıdır? tüy dökmeyen kedi cinsleri ve türleri

Güncelleme Tarihi:

Tüy dökmeyen kediler nelerdir var mıdır tüy dökmeyen kedi cinsleri ve türleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 22:22

Kedi türlerinin sayısına baktığımız zaman çok sayıda kedi türüne rastlamak mümkündür. Bu kedi türleri birçok farklı özelliğe sahiptir. Özellikle tüyleri dökülmeyen kedilerin çok fazla ilgi gördüğü bilinmektedir. Sizler için Tüy dökmeyen kediler nelerdir var mıdır? Tüy dökmeyen kedi cinsleri ve Türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Kedi bakmak isteyen kişiler genellikle bu kedilerin tüy dökmelerinden şikayetçi olurlar. Bunun için tüy dökmeyen kedi türleri oldukça çok merak edilmektedir. Özellikle bazı kedi türlerinin tüy dökmediği veya az tüy döktükleri görülmektedir. Bu kedilerin oldukça farklı özellikleri olduğu dikkat çekmektedir.

Tüy Dökmeyen Kediler Nelerdir Var mıdır?

Kediler, genellikle tüy dökmeleri ile meşhurdurlar. Bundan dolayı birçok kedi sahibi şikayetçidir. Çünkü bazı kedi cinsleri oldukça çok tüy dökebilir. Ancak tüy dökmeyen kedi türü bulmakta azda olsa mümkündür. Ayrıca çok az tüy döken kedilerin olduğu da bilinmektedir.

Tüy Dökmeyen Kedi Cinsleri ve Türleri

Tüy dökmeyen kedi türlerinin az olduğu görülmektedir. Yani isteyen herkes tüy dökmeyen kedi türü bulabilir. Tabi bu kedilerin özelliklerini bilmenizde yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

1- Sfenks Kedisi

Bu kedi cinsi Dünya üzerinde bulunan nadir tüysüz kedi cinslerinden birisidir. Kedinin oldukça ilginç bir görünümü olduğu bilinmektedir. Bu kedi ırkı için özel bir tüy bakımı yapmak gerekmemektedir. Ayrıca bu kedi türünün kökeni Kanada'dır. Tüyleri olmadığı için soğuğa çok dayanıklı değildir.

 2- Bombay Kedisi

Bu kedi türünün oldukça az tüyü vardır. Bundan dolayı bu kedi türü çok az tüy döker. Hatta hiç tüy dökmeyen kediler arasında Bombay kedisi de yer almaktadır. Görünüşü oldukça ilgi çeken bu kedi cinsi adeta bir panteri andırmaktadır.

3- Cornish Rex

Bu kedi türünün az miktarda tüy döktüğü bilinmektedir. Ancak bu tüy dökme miktarı rahatsız edici bir boyutta değildir. Çünkü bu kediler oldukça az tüy dökerler. Pek çok kedinin iki farklı kürk katmanı varken bu kedinin kürkü tek katmandan oluşmaktadır. Bundan dolayı Cornish Rex türünün ilgi çektiği görülmektedir.

4- Habeş Kedisi

Bu kedi türleri tüy dökmeyen kediler arasında bulunmaktadır. Ayrıca bu kedi türü oldukça çok yükseğe zıplama özelliğine sahiptir. Özellikle yüksekte gezmeye bayılan bir kedi cinsi olduğu dikkat çekmektedir.

5- Cüce Bambino Kedisi

Haberin Devamı

Tüy dökmeyen bu kedinin oldukça değişik bir görünümü vardır. İsminden de anlaşılacağı üzere minyon yapılı bir kedidir. Ayrıca bu kedi türünün arka bacakları ön bacaklarına göre uzundur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!