Türkiye’den karne manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den karne manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 12:11

Milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ile açıköğretimde eğitim gören 17 milyon 532 bin 661 öğrenci ve 1 milyon 21 bin 578 öğretmen yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlıyor. İşte Türkiye’nin dört bir yanından karne manzaraları.

Haberin Devamı

EMEKLİYE AYRILAN ÖĞRETMENİN VEDASI AĞLATTI

Türkiye’den karne manzaraları

Zonguldak'ta emekliye ayrılacak olan 38 yıllık sınıf öğretmeni 59 yaşındaki Makbule Şahin, öğrencilerine son kez karne vererek veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerden bazıları da gözyaşı döktü.

2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlayarak karne alan öğrenciler tatile çıkmanın sevincini yaşadı. 289 öğrencinin eğitim gördüğü Mithatpaşa İlkokulunda 88 öğrenci mezun oldu. Öğrencilere karneleri sınıflarda öğretmenleri tarafından verildi. Öğretmenlerinin elini öperek karnelerini alan öğrenciler, heyecanla notlarına inceledi. Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Seneye başka okullarda eğitimlerine devam edecek 4/B sınıfında ise hem sevinç hem hüzün vardı. Emekliye ayrılacak olan öğretmen Makbule Şahin, öğrencilerine son kez karne vererek veda etti. Mezun olan öğrencilerine cübbe ve kep giydiren Şahin, veda konuşmasında öğrencilerine hitap ederek, "Bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki biz öğretmenleriniz ve sevgili aileleriniz ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda olacaktır" dedi.

Makbule Şahin ile bazı öğrenciler ve aileleri bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Şahin, ağlayan öğrencilerine sarılarak teselli etti. Veliler, emekliye ayrılacak Şahin’e çeşitli hediyeler verdi.

ADANALI ÇOCUKLARIN KARNE SEVİNCİ

Adana’da 509 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Kışla İlkokulu’nda Adan Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdür Turan Akpınar’ın da katılımıyla karne düzenlendi. Vali Demirtaş’ı kapıda çiçeklerle karşılayan çocuklar, halkoyunları gösterisi sundu. Sınıflara giderek öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Demirtaş, yakın ilgi gösterdiği öğrencilere çeşitli armağanlar da sundu. Karne sevinci yaşayan çocuklarla birlikte derslikte sıralara oturan Demirtaş ve öğretmenler anı fotoğrafı çektirdi. Tatil sevinci yaşayan kimi öğrenciler doktor kimi öğrenciler öğretmen olacağını söyledi.

Haberin Devamı

’TEKLİ EĞİTİM İÇİN ÇALIŞILIYOR’

Eğitim öğretim dönemini değerlendiren Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımız bu dönemi çok verimli geçirdi. Şimdi de gelecek yılın eğitim çalışmalarına başladık. En kısa sürede kentimizde ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için ciddi bir mücadele veriyoruz. Herkese iyi tatiller diliyorum" dedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, "Örgün eğitimde 485 bin öğrencimiz var, yaygın eğitimle birlikte 509 bin öğrencimiz bulunuyor. Bin 252 okulumuz, 17 bin 500 dersliğimiz var. Bin 350 derslik daha yapıyoruz. Hedefimiz olan 2019’da normal eğitime geçmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

KARNESİNİ İSTEDİĞİ GİBİ VALİNİN ELİNDEN ALDI

Haberin Devamı

Türkiye’den karne manzaraları
Sivas’ta toplam 120 bin öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı. 2016- 2017 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle kent merkezindeki Cebecioğlu İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Tören öncesi okul bahçesinde kutlama programı düzenlendi. Programda ana sınıfı öğrencileri ve 1’inci sınıf öğrencileri çeşitli oyunlar sergiledi. Programda ayrıca 4’üncü sınıf öğrencisi yürüme engelli Tarık Arda Güler’in okuduğu ’Bayrak’ şiiri beğeni topladı. Kutlama programı sonrası okuldaki üç sınıfta karne dağıtan protokol üyeleri, öğrencilere başarılar diledi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak karnesini Sivas Valisi Davut Gül’den almak istediğini belirten 4-A sınıfı öğrencisi Ahmet Efe Koçak’ın bu dileği de yerine getirildi. Karne dağıtımı için okula giden Vali Gül, Ahmet Efe’nin karnesini bizzat kendisi verdi. Karne alan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü. Protokol üyeleri karne dağıtımının ardından öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’DA 624 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Türkiye’den karne manzaraları

Şanlıurfa’da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son gününde 624 bin öğrenci karnelerini aldı. Ayrıca kentte eğitim gören 60 bin Suriyeli öğrenci de karne sevincini yaşadı.

Şanlıurfa’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören toplam 624 bin öğrenci karnelerini aldı. Yaz tatilline giren öğrencilerin karne dağıtımı için Metehas İlkokullunda karne töreni düzenlendi. Öğrencilere karnelerini dağıtan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, eğitime katkı sunan öğretmenleri de kutladı. Öğrencilere yaz tatilinde kitap okumaları tavsiyesinde de bulunan Vali Tuna, "Şanlıurfa’da bu yılki eğitim-öğretim döneminde 624 bin öğrenci ile 60 bin Suriye uyruklu öğrenci karnelerini aldı. Bizler öğrencilerimizin tatili boş bir şekilde geçirmelerini istemiyoruz, mutlak suretle tatili değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını, gezip oynamalarını istiyoruz. Zihnen o yorgunluğu atmalarını istiyoruz. Bundan dolayı da ailelerin çocuklarına daha fazla sevgi, ilgi göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli 60 bin öğrencinin de Türk öğrenciler gibi karne aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, "Bugün dönem sonuna geldik bu dönemde emek veren tüm öğrencilerimize ailelerine, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en genç ilinde öğretim gören 624 bin öğrencimiz karne sevinci yaşıyorlar, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Karne dağıtımı sırasında protokol üyeleri öğrencilere çeşitli kitaplalar hediye etti.

ÖĞRENCİLERDEN AİLELERİNE ‘KARNE’

Konya'da 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle özel bir okulda karnelerini alan öğrenciler, ailelerine ‘veli karnesi’ verdi.

Merkez Selçuklu ilçesinde bu yıl eğitime başlayan kolejde, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karne heyecanı yaşadı.     

Öğretmenlerinin elinden karnesini alan öğrenciler, okul rehberlik servisince hazırlanan ‘veli karnesi’yle de anne-babalarına sürpriz yaptı.     

Yıllar sonra çocuklarının elinden karne alan veliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Evlatlarınınkinden önce kendi karnelerini inceleyen bazı veliler, aldıkları notlara şaşırdı.     

Ailelerin eğitime desteği, sosyal yaşamda katkısı ve iletişim becerisinin değerlendirildiği karnede velilere yönelik, ‘Bu karneyi inceledikten sonra kendinizin ve çocuğunuzun karnesini değerlendirin. Bakalım hanginiz daha başarılı’ denildi.     

"Sınıfta kalan velilerimiz var"

Okulun müdürü Danyal Süzgün de velilerin, çocuklarının davranış ve eğitimine katkıda bulunması gerektiğine dikkati çekerek, "Öğrencilerle birlikte veliler de karne aldı. Öğretmen ve idarecilere de karne verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Notları öğrenciler verdi. Velilerimizin davranışlarını gözden geçirerek, daha iyi noktaya geleceğini düşünüyorum. Sınıfta kalan velilerimiz var" dedi.

ÖĞRETMENLERDEN ÖĞRENCİLERE ‘AZ TABLET, ÇOK KİTAP, ÇOK OYUN’ MESAJI

Beşiktaş İlkokulu’nda öğrenciler, karnelerini öğretmenlerinin ‘Az tablet, çok kitap, çok oyun’ mesajını hep birlikte tekrar ederek aldı. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sona ererken, Beşiktaş İlkokulu öğrencileri de karne heyecanı yaşadı. Okula gelen öğrenciler, heyecanlı bir şekilde sıralarına oturdu. Çocuklarıyla birlikte okula gelen velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu görüldü. Karnelerini almadan önce okul girişinde bu yıl son kez sıralanan öğrenciler, rehber öğretmenlerinden, tatili iyi değerlendirme konusunda önemli uyarılar aldı.

“Az tablet, çok kitap, çok oyun”

Okul müdürünün ve rehber öğretmeninin konuşmalarının ardından, öğrenciler sınıflarına geçti ve karneler dağıtılmaya başlandı. 1-C sınıfının öğrencileri, ilk kez yaz tatiline çıkma heyecanı yaşarken, sınıf öğretmeni Neşe Tüfekçi de öğrencilerine, “Az tablet, çok kitap, çok oyun” uyarısını tekrar ederek, tablet ve bilgisayarla fazla vakit geçirmenin arkadaşlık ilişkilerinde olumsuzluğa neden olduğunu anlattı. Öğrencilerini tek tek yanına çağıran Neşe Öğretmen, öğrencilerini tebrik ederken, İstiklal Marşı’nın tamamının ezberleyen öğrenciler özel olarak alkışlandı ve belge aldı.

ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ VALİDEN ALDI

Türkiye’den karne manzaraları

İzmir'de, ilk ve orta öğrenim seviyesindeki 684 bin 193 öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen karne törenine, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.     

Öğrencilerden oluşan bando takımının gösterisin izleyen Vali Ayyıldız ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere karnelerini veren Ayyıldız, onlara iyi bir tatil dönemi geçirmelerini diledi.     

Yahşi, eğitim ve öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi. Başarılı bir akademik dönem geçirdiklerini belirten Yahşi, şöyle konuştu:
"Çocuklarımız şu an itibariyle tatile girdiler. Tatilde iyi bir şekilde dinlenecekler. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oyun oynamalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Ailelerinin de daha anlayışlı bir yaklaşımla çocuklarımızı kucaklayacaklarına inanıyorum. Öğretmenlerimiz de iyi bir hizmet içi eğitimle tatile girecekler. Öğretmenlerimizin de akademik anlamda çok iyi bir başarı kaydettiğini İzmir'in sonuçlarına baktığımız zaman görüyoruz."     

BİR MEKTUPLA 74 KIZ ÖĞRENCİNİN HAYATI DEĞİŞTİ  

Türkiye’den karne manzaraları

Muş'ta aileleri ikna edilerek okula kazandırılan 74 kız öğrenci, karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Çeşitli nedenlerle eğitimden mahrum kalan kız öğrencinin geçen yıl yazdığı mektup, Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu yöneticilerini harekete geçirdi.     

Okul yönetimi, ‘Kardelenler eğitimsiz kalmasın’ sloganıyla altı kişilik ikna ekibi oluşturdu. Öğretmenlerden oluşan ekibin köy köy dolaşarak tespit ettiği 74 öğrenci, aileleri ikna edildikten sonra eğitime kazandırıldı.     

Yarım kalan eğitimlerini tamamlama fırsatı bulan öğrencilerin başarısı karne notlarına da yansıdı. Çoğu takdir ve teşekkür belgesi alan 74 öğrenci, hem öğretmenlerini hem de ailelerini sevindirdi.     

"Kızlarımızın karne sevincine ortak olduk"

Okul Müdürü Muhterem Özden, bir kız öğrencisinin gönderdiği mektup üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını anlattı.     

İkna ekibinin köy köy gezerek kızları okula kazandırdıklarını ve amaçlarına ulaştıklarını anlatan Özden, şöyle konuştu:
"Geçen yıl farklı nedenlerle eğitime ara vermiş kız çocuklarımızın okula devamının sağlanması için gönüllü olarak okul bünyesinde ikna ekibi kurduk. Ekibimiz köy köy gezerek 74 kız öğrencimizi okula kazandırdı. 'Kardelenler eğitimsiz kalmasın' sloganıyla hareket ederek 5'inci ve 6'ncı sınıf kız öğrencilerimizin okula devamını sağladık. Kızlarımızın karne sevincine ortak olduk. Öğrencilerimizin çoğu takdir ve teşekkür belgesi aldı."     

"Kız çocuklarının okumasına önem veriyoruz"

Türkçe öğretmeni Esra Bilgiç, gönüllü olarak ikna ekibinde yer aldığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.     

Ekibin çalışmalarının verimli geçtiğini söyleyen Bilgiç, "İkna yolculuğumuz öğrencimizden aldığımız bir yardım mektubuyla başladı. Güzel sonuçlar aldık. Mektubun sayesinde 74 kız öğrencimizi okula kazandırdık. İkna ekibi olarak bunun gururu ve sevincini yaşıyoruz" dedi.     

Köy köy dolaştıklarını belirten Bilgiç, şöyle devam etti:
"Aileleri ikna etmeye çalıştık. Özellikle kızları okutmasını söyledik. Kız çocuklarımız okula devam ediyor. Karnelerini vermenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel başarılar elde etti. Temennimiz onları daha güzel yerlerde görmek. Ekipte olduğum için çok mutluyum. Her işin bir zorluğu oluyor. Aileler kızları okutmak istemediğini söylediler. Biz de okul okumanın güzelliklerini anlattık. Aileler kız çocuklarını okula gönderdikleri için çok mutlu. Amacımız kız öğrencilerimizin geleceğini kurtarmak. Bir kızın okuması demek bütün insanlığın kurtulması demektir. O yüzden kız çocuklarının okumasına önem veriyoruz."     

BEŞİZLER İLK KARNELERİNİ ALDI  

Türkiye’den karne manzaraları

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin 2012'de dünyaya gelen beşiz çocukları, karne sevinci yaşadı.

Akdağmadeni Namık Kemal İlkokulunda ana sınıfına giden Zeynep Muhteber, Ömer Faruk, Davut Ege, Muhammed Emin ve Yunus Kerem, karnelerini anneleri Özlem Bulut ile aldı.     

Anne Bulut, karne töreni sonrası, beşizlerinin karne heyecanına ortak olduğunu belirterek, bu mutluluğun devam etmesini diledi.     

Beşizler daha sonra aynı okulda eğitim gören ve 3’üncü sınıfa giden ağabeyleri Efe'nin de karnesini aldı.    

MANİSA’DA 249 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Türkiye’den karne manzaraları

Manisa genelinde 249 bin 452 öğrenci karne alarak, kentte görevli 17 bin 249 öğretmenle birlikte tatile girdi.

Manisa’da da son ders zilinin çalmasıyla birlikte 2016-2017 Eğitim-öğretim yılı sona erdi. Tüm ilçelerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde karne törenleri düzenlenerek, tatile girmenin mutluluğu yaşandı. Manisa il genelinde ise okul öncesi 20 bin 990, ilkokulda 72 bin 811, ortaokulda 83 bin 29, liselerde 68 bin 81, Eğitim Uygulama Merkezleri’nde 688, Mesleki Eğitim Merkezleri’nde 3 bin 853 olmak üzere toplam 249 bin 452 öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca il genelinde 15 bin 646’sı resmi okullarda, 1603’ü ise özel okullarda olmak üzere toplam 17 bin 249 öğretmen ise öğrencilerle birlikte yaklaşık 3 aylığına tatile çıktı. İldeki ilk karne töreni Şehzadeler İlçesi’ndeki Ali Rıza Çevik Ortaokulu’nda düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen karne törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende ilk olarak TEOG sınavında Türkiye derecesi elde eden ve çeşitli şiir, kompozisyon ile resim yarışmalarında derece kazanan öğrencilere Kaymakam Çorumluoğlu tarafından hediyeleri takdim edildi. Kaymakam Çorumluoğlu, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okuma uyarısında bulunarak, "Yazın bol bol dinlenin ve gezin. Ama bir anne-babanızla vakit geçirin. İkincisi ise kitap okumayı bırakmayın. Çünkü çocuklarımız yaklaşık 3 aylık tatili tam bir tatil gibi görüp, vakitlerini bilgisayar veya televizyonla harcıyorlar. Fırsat bulduğunuz zamanlarda öğrendiğiniz konuları tekrar gözden geçirin. Böylece yeni bir sezona bilgi eksiliğiyle başlamamış olursunuz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kaymakam Çorumluoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ermiş birlikte 7/E sınıfı öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

ŞEHİT ÇOCUKLARININ KARNE SEVİNCİ

Türkiye’den karne manzaraları

Şırnak’ta helikopterin düşmesiyle şehit olan 13 askerden 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekarın İzmir’in Menderes ilçesindeki Bayrak Ortaokulu’na giden iki oğlu karnelerini aldı. Çocuklara karnelerini veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şehidin adının okula verileceğini açıkladı.

Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşen 13 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın İzmir’in Menderes ilçesinde anneleriyle yaşayan oğulları Yiğit Ali ve Ata Yağız bugün karne heyecanı yaşadı. Karnelerini okulu ziyaret eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin elinden alan 5’inci sınıf öğrencisi Yiğit Ali (11) ve ağabeyi 6’ncı sınıf öğrencisi Ata Yağız’a (12) takdir belgesi de verildi. İki kardeş karnelerini almalarının ardından anneleriyle birlikte Ömer Yahşi ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında çocuklarının karnesine bakan anne Satu İncekar’ın gözleri doldu. Duygusal anlar yaşayan Satu İncekar, "Allah başarılarınızı daim etsin. Mezuniyetinizi de görürüm inşallah" dedi.

Şehidin çocuklarına karnelerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, "Çocuklarımız hem annelerinin hem babalarının yüzünü ak ettiler. Şehidimiz çocuklarını bize emanet olarak bıraktı. Şehidimizin adını çocuklarının da eğitim gördüğü bu okula vereceğiz. Şehidimizin eşi de, çocukları da bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Son dönemde ebediyete uğurladığımız İzmirli şehitlerimizin isimlerini yaşatmak ve bu bilinci diri tutmak adına bütün okullarımıza isimlerini veriyoruz" dedi.

Okulda görevli öğretmenler de şehit Hakan İncekar’ın çocuklarıyla yakından ilgilendiğini, ismen tanıdıkları çok az veliden biri olduğunu söyledi. İncekar’ın okula destek olabilmek için okul aile birliğinde görev almayı istediğini, ancak görevi nedeniyle il dışında bulunduğu için gerçekleştiremediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!