Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2018 10:58

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin dört yanında kutlanıyor. Kimi şehirlerde çocuklar belediye başkanı koltuğuna oturdu, kimisinde lalelerden Türk bayrakları yapıldı. İşte Türkiye’den 23 Nisan kutlamaları…

Haberin Devamı

İlk emri laboratuvar yaptırmak oldu

KAHRAMANMARAŞ: Kahramanmaraş'ta kutlamalar, Atatürk Meydanı'nda çelenk töreniyle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Kutlamalar çerçevesinde Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da makamını Ziya Gökalp İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Sudenaz Güzel'e bıraktı. Güzel, tüm çocukların bayramını kutladıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'u arayarak Ziya Gökalp İlkokulu'na fen laboratuvarı ile ana sınıfı için oyun alanı yapılması talimatını verdi. Vahdettin Özkan daha sonra Sudenaz Güzel ile beraberindekilere çeşitli hediyeler verirken, laboratuvar ve oyun alanının da takipçisi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

Hastanede 23 Nisan coşkusu

BURSA: İnegöl ilçesinde İnegöl Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi gören çocuklar, hasta olmalarına rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı neşe içerisinde kutladılar. Çocuk Servisinde yatarak tedavi gören çocuklar, düzenlenen etkinlikte, güler yüzlü sağlıkçılarla birlikte oyunlar oynayarak bayramlarını kutladılar. Alınan oyuncaklarla hemşireler nezaretinde oynayan çocuklar doyasıya eğlendiler.

İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, hastaneden tedavi gören çocukların bayramını kutlayarak, "Hastalığı nedeniyle hastanemizde tedavi gören çocuklarımızın kısmen de olsa çocukluklarını yaşatmak ve bayramlarını kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuk servisimizi balonlarla, bayraklarla süsledik. İlçemizdeki okullarda eğitim gören öğrenciler de gelerek, hasta çocuklarımızla güzel vakitler geçiriyorlar. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı böyle mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Çocuk bölümümüzde 16 çocuğumuz tedavi oluyor. Onları hastane ortamından uzak tutma konusunda bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Kendilerini evlerinde hissediyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

 

3 yaşındaki Cemre’den takla denemesi

BARTIN: Bartın’daki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.  Öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Tören,  öğrencilerin halk oyunları ve sportif gösterilerinin ardından son buldu. Törende, 3 yaşındaki Nar Çetinkale isimli bir kız çocuğunun ayakkabılarını çıkarıp protokolün önündeki sehpaya oturarak töreni izlemesi ve yine sportif gösteriler sırasında 3 yaşındaki Cemre Sümüş isimli kızın da minderlerin üzerine çıkarak takla atmaya çalışması renkli görüntüler oluşturdu. 

Haberin Devamı

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

Oyun bahçesi istedi

ZONGULDAK:  Zonguldak Valiliği önündeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre  tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.    

Törenin ardından Köksal Toptan İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Zülal Amine Kılıç, Vali Ahmet Çınar'ın koltuğuna oturdu. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın Türkiye'nin en güzel şehirlerden birisi olduğunu belirterek, kentin en önemli sorununun karayolları olduğunu ve bu sorunun giderilmesinin yanı sıra okullara oyun bahçesi yapılmasını istedi.

Miniklerden davul şov

Haberin Devamı

MERSİN: Mersin’de Sevgi Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde sergiledikleri davul şovu büyük ilgi gördü. Gülen Yüzler sınıf öğretmeni Meryem Nalan Korkmaz, "Çocuklarımıza Büyük Önder Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladık. Çocuklarımızın gelecekteki yaşamında arkadaşlık ve kardeşliklerinin devamını sağlamak amacıyla onları hayata hazırlıyoruz" dedi. 

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

Küçük başkanlar 'yeşil alan ve park´ dedi

BURSA: Bursa Büyükşehir Belediyesi başkanlık koltuğuna, outran öğrenciler yeşil alan miktarı ile park sayısının artırılmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocuk bayramı nedeniyle Bursa Sadi Etkeser İlkokulu öğrencilerini ağırladı. Okul Müdürü Adem Koçdemir ve Sınıf Öğretmeni Murat Karakelle ile okul öğrencilerinin katıldığı ağırlamada; 4E sınıfı öğrencisi Mustafa Berk Bayram ile 4B sınıfı öğrencisi Elif Altun, temsili olarak başkanlık makamına geçti. Küçük başkanlardan Mustafa Berk Bayram, Bursa’daki yeşil alan miktarının daha fazla artırılmasını istedi. Elif Altun ise şehirdeki park sayısının çoğaltılmasının iyi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Aktaş, çocuklara sahip çıkmanın önemine değindi. Genç nesillere gösterilen ilgi ve imkanların geleceği şekillendirdiğini anlatan Başkan Aktaş, Bursa için çalışırken bu gerçeği gözardı etmediklerini ifade etti. Büyükşehir spor etkinlikleri programıyla her yıl binlerce çocuğu sporla buluşturduklarını kaydetti. Yine çocuklar için yüzme şenlikleri ve konserler dışında yıl boyunca çeşitli etkinlikler planladıklarını, eğitim kurumlarına her türlü destekte bulunduklarını söyleyen Başkan Aktaş, BUSMEK kanalıyla yaz aylarında yüzlerce çocuğa mesleki eğitim vermeyi düşündüklerini anlattı.

Başkan Aktaş, 'günün anısına´ minik misafirlerine limonata ikram ederek, ziyaret sonrasında çeşitli hediyeler verdi. Çocuk başkanların Büyükşehir kariyeri, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları


İşitme engelli çocuklar sahnedeydi

DİYARBAKIR: Diyarbakır'da özel bir eğitim kurumunun düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde hünerlerini sergileyen işitme engelli çocuklar, izleyenleri büyüledi. Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen programda 150 işitme engelli çocuk tarafından dans, taklit, folklor gibi gösteriler yapıldı. Cihaz ya da koklear implant ameliyatıyla duyan işitme engelli çocukların bir birinden güzel gösterisi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Özel eğitim kurumu müdürü Lütfü Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 150 işitme engelli öğrencinin katılımıyla gösteri yaptıklarını söyledi. Amaçlarının işitme engelli çocukların, işiten çocuklardan hiçbir farkının olmadığını hissettirmek ve yeteneklerinin diğer çocuklar gibi olduğunu göstermek olduğunu söyleyen kurum müdürü Çalışkan, “Çocuklar, işitme engelinden dolayı içine kapanık olabiliyor. Bu tür etkinlikler ve aktiviteler, işitme engelli çocukların, diğer çocuklardan hiçbir eksikliklerinin olmadığını gösteriyor. Çocuklarımızın yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. İzleyenler gösterileri ayakta alkışladı” dedi.

Gösteriyi izlemeye gelen veliler de çocukların bu tür etkinlikler sayesinde öz güvenlerinin arttığını söyledi.

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

 

23 Nisan hediyesi 'Çocuk Sokağı'

BATMAN: Batman Belediyesi, Kültür Mahallesi'ndeki bir sokağı 'Çocuk Sokağı'na çevirdi. Sokak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na hazır edilerek, çocuklara armağan edildi. Batman Belediyesi, Kültür Mahallesi'nde bulunan 500 metrelik bir sokağı çocukların oyun alanına dönüştürdü. Çocuk Sokağı'na dönüştürülen Kültür Mahallesi, 2617'nci sokaktaki duvarlar rengarenk boyanırken, figürlerle süslendi. Her türlü oyun alanları, futbol ve basketbol sahalarının da bulunduğu 'Çocuk Sokağı', Batman Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Emenlik ve Çocuk Bayramı'nda tamamlanarak, çocuklara armağan edildi.

2617'nci sokak güzergahındaki apartmanların giriş yönünün olmadığı bölgenin çocuk sokağı için en uygun yer olduğunu belirten Kültür Mahallesi Muhtarı Enver Argun, "Mahallemizde çocuklar için böyle bir sokağa ihtiyacı vardı. Batman Belediyesi'nin Kültür Mahallesi kazandırdığı 'Çocuk sokağı' projesiyle çocuklarımız, trafiğe kapalı sokaklarında diledikleri gibi oyun oynayacak" dedi.

Çocuk Sokağı'nın 23 Nisan Ulusal Emenlik ve Çocuk Bayramı'nda tamamlanması mahalle sakinlerini de sevindirdi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bayramda çocuklara 'Çocuk Sokağı'nı armağan etmenin sevinci içinde olduklarını belirterek, "Bazı mahallelerimizde uygun olan sokakları çocukların oyun alanlarına dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

 

‘Çocuk başkan’ trafiği çözecek

İSTANBUL: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencisi Yağmur Özer oturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini, Saraçhane'deki makamında kabul ederek bir süre görüştü. Uysal daha sonra makamını öğrencilerden Yağmur Özer'e devretti. Koltuğa oturan Özer, burada yaptığı konuşmada, 10 dakika öncesine kadar 7/A sınıfının öğrencisi, şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyledi. Özer, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanına imza atmış bu vatanda yaşayan bir çocuğun belediye başkanı yetkisiyle görevlendirilmesinin onur verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:     

"Demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan meclisimizin açılışının 98’nci yıl dönümünü ve çocuk bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlığa ulaşması uğruna canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz."     

Çocuklarının açlıktan, savaşlardan ölmediği bir dünya hayal ettiklerini ve böyle bir bayram sevinciyle hayatlarına devam etmek istediklerini vurgulayan Özer, daha sonra telefonla özel kalem müdürünü arayarak toplantı talimatı verdi.     

İstanbul'da çok ciddi bir trafik sorunun yaşandığını dile getiren Özer, "İstanbul'da biliyoruz ki trafik sorunu çok önemli. Onun için yeni altyapı çalışmaları ve yeni yolların yapılmasını istiyorum. Bununla ilgili ekibimle toplantı yapacağım" dedi.     

İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da bugünün çocuklarının gelecekte ülkenin yöneticileri olacaklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bugünden bu makamlarda olabileceklerini düşünmeleri gerekiyor. Başkanımız da bugün itibarıyla koltuğu devraldı. Bütün ülkemize çocuklarımıza bayramımız kutlu olsun diyorum. Bütün çocukların geleceği aydınlık olsun diyorum. Çocukların geleceğinin aydınlık olması demek ülkemizin geleceğinin aydınlık olması demek. Ülkemiz adına çocuklarımız adına dünya çocukları adına mutlu bir dünya mutlu bir gelecek temenni ediyorum."     

Başkanlık makamındaki açıklamaların ardından Uysal ile Yağmur Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Çocuk Meclisi'ni yönetmek üzere meclis toplantı salonuna geçti.      

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları


Gökyüzünü kırmızı-beyaz balonlar süsledi

Öte yandan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ndeki 23 Nisan kutlamalarında, çocuklar doyasıya eğlendi. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, eşi Şeyma Şahin, torunları, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldı. 

Törende ilk olarak Vali Şahin, torunları Ayşe Sena Memiş, Betül Memiş, İBB Başkanı Uysal ve çocuklar gökyüzüne kırmızı-beyaz balon bıraktı. Etkinlik kapsımda şiir ve müzik dinletileri sunuldu, folklor gösterileri yapıldı. 23 Nisan temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Şahin, Musa Avsever ve Mevlüt Uysal verdi. Program sonunda Vali şahin ve beraberindekiler sahneye çıkarak çocuklar fotoğraf çektirdi. Törenin ardından, çocuklar Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kurulan oyuncaklarla oynayarak doyasıya eğlendi.  

 

Lalelerle bayrak yaptılar

KAYSERİ: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kayseri'de Cumhuriyet Alanı'nda, 168 bin lale ile oluşturulan dev Türk bayrağının yanı başında yapıldı. Kayseri'de 23 Nisan kutlamaları, saat 09.00'da Cumhuriyet Alanı'nda çelenk koyma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Protokol mensupları ve katılımcılar daha sonra merkez Melikgazi ilçesindeki Besime Özdereci İlkokulu'ndaki etkinlikleri izledi.

Türkiye’den 23 Nisan manzaraları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!